En av många fördelar med att ha semester, är att man kan ha gäster när det väl passar alla. Oavsett om det är vardag eller helg. Som igår. Då lyxade vi till måndagen med att bjuda över Andreas bror med familj på lite middag.
Vi grillade vår nya favorit, lammrostbiff ( har ni inte testat det ännu är det nästan ett måste, sååå gott!)
Och till efterrätt blev det en glutenfri ananaspaj med en klick vaniljglass. Mums!
Originalrecepet kommer härifrån.
Glutenfri anananspaj
Pajdeg
150g smör
1 dl strösocker
3 dl glutenfri mjölmix (använde Sempers mjölmix)
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 små burkar krossad ananas (á 140g avrunnen vikt)
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop smör med strösocker, mjölmix och bakpulver. Platta ut degen i en pajform om 27 centimeter i diameter. Tänk på att den gärna flyter ut en del så gör den ganska tunn. Häll av lagen från den krossade ananasen. Blanda ananasen med creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajen och grädda i 175°C i ca 40 minuter. Jag "fixade till" kanterna lite direkt när pajen kom ut från ugnen och kanterna fortfarande var varma. Låt svalna och servera pajen ljummen tillsammans med vaniljglass.
Så gottit … ❤️
/Kramelikram!
Vad gott det ser ut och bra tips! 😀 Kramis
Pajen ser så god ut! Önskar dig en fin dag.
Gud så gott!
Den såg smarrig ut 💞Japp det var rotaviruset vi åkte på från Bulgarien ,inge skoj o tur jag slapp bli sjuk på hemresan i alla fall usch vilken mardröm. Kramar o ha en fin dag.
så sugen jag blev på detta
Ser supergott ut! Ananas är så friskt att äts. kram