Vardagen är igång och så även ekorrhjulet med jobb, middag och träning. Att kunna förbereda så mycket som möjligt dessa dagar är alltid ett plus.

I söndags passade jag därför på att göra i ordning en treveckorssallad. Salladen ska, som namnet avslöjar, kunna hålla i upp till tre veckor i kylen. Men med tanke på att den är så pass god, kommer den inte hålla mer än några dagar här hemma!

Jag använde mig av Zeinas recept. Personligen tycker jag egentligen inte att socker bör vara en ingrediens i en sallad så jag tog bara en liten gnutta.

Denna måste ni testa, så smidigt att kunna ha salladen färdig i kylen.


Treveckorssallad

800g vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl socker (du kan minska mängden eller utesluta helt om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *