Lax är något som alltid funkar här hemma. Oftast blir det laxfilé med sås och ris men i måndags gjorde jag en annan variant som jag nästan hade glömt bort; laxnuggets!

Så gott och uppskattat, hos såväl stora som små.

Receptet kommer från Jenny.

Min favorit när det kommer till fisksås är garanterat denna men gurkdressingen nedan är väldigt god den med.

Laxnuggets med god fisksås

4 bitar lax
2 ägg
2 dl ströbröd ( i vårt fall glutenfritt)
sesamfrön
1 tsk flingsalt
smör

Gurkdressing
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk bostongurka
4 msk finhackad färsk gurka
salt & citronpeppar

Rör ihop dressingen och ställ kallt. Skär laxen i lagom stora bitar, lättast när den är halvtinad. Vispa upp äggen och stjälp upp på en tallrik, och fyll en annan tallrik med ströbröd, salt och lite sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med smör, och doppa laxbitarna i de uppvispade äggen och sedan i ströbröden & rätt ner i pannan. Stek några minuter under omrörning, tills laxen är klar.

Servera sedan med pressad potatis ( eller ris).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *