Några kakor som jag ofta bakade som barn var knäckiga havreflan. Både enkelt och gott.

Kakorna passar dessutom väldigt bra ihop med en skål vaniljglass.

Men nu var det väldigt länge sedan, så förra veckan passade jag därför på att göra en omgång med dessa godingar. Tyvärr är det lite svårare att få till runda små kakor när man bakar glutenfritt ( kakorna har en tendens att flyta ut en del), så det gäller att göra små klickar. Betydligt mindre än vad man tror.

  

Knäckiga havreflan

Ca 30 st
1,5 dl strösocker
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl sirap
125 g smör
2 dl havregryn
2 dl glutenfri mjölmix (använde finax röda)
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull & tillsätt sirap. Rör om någon minut när det småkokar. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ut smeten på 3 bakplåtspapper (ca 1 tsk med smet). In i ugnen i 4-7 minuter, dom är klara när dom är gyllenbruna. Låt svalna på plåten.

En kommentar till “Knäckiga havreflan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *