I helgen tipsade jag om mitt favoritrecept när det gäller lussekatter. Ett annat måste till jul är ju pepparkakor och där måste jag nog säga att mjuka pepparkaksmuffins är min favorit.

Vill man hellre använda smeten och göra en mjuk pepparkaka i en avlång eller rund form ska man bara göra detta annorlunda:

-smöra och bröa en form

-grädda lite längre, ca 40 minuter ( istället för 20-25 min).

Pepparkaksmuffins-glutenfria

100g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl fil
3 dl gf mjölmix ( jag använde Lailas blå)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 tsk pepparkakskrydda
1/2 dl lingonsylt

lite florsocker för dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner resterande ingredienser och det smälta smöret. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *