Ibland är det helt klart så mycket enklare att köpa något färdigt men i detta fall är det faktiskt både enklare och godare att göra den själv.

Som ex majonäs.

Vi har gjort denna flera gånger och misslyckas aldrig. Receptet kommer från 56 kilo.

Perfekt nu inför nyår!

Tips! Vi brukar alltid försöka ha alla ingredienser i samma temperatur när de ska blandas, dvs rumsvarma ägg.

56 kilos majonäs

1 helt ägg
1-1,5 tsk dijonsenap
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk citronjuice
2 dl neutral olja, tex en neutral rapsolja (ej kallpressad! ger för mkt smak)

Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i! Klart!

Håller ca 1 vecka i kylskåp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *