Tips till kräftskivan: glutenfri västerbottenpaj

Regnet smattrar intensivt mot fönsterrutorna i skrivande stund. Jag försöker ladda lite inför sonens fotbollsträning som börjar strax. De andra två är redan iväg på fotbollscup, ingen sovmorgon här inte. Hejdå sommarlov och sovmorgon. Hej vardagslivet och helger med massor av sportaktiviteter. Vilket i och för sig är väldigt roligt det med.


Med tanke på att vädret inte är på topp, är jag glad att den årliga kräftskivan här på gatan inte är idag, utan nästa helg. Men det kanske är många av er som faktiskt ska äta kräftor idag så jag tänkte tipsa om ett måste till kräftskivan:
Västerbottenpaj!


Jag gör såklart min glutenfri så alla i familjen kan äta av den, men det brukar nog mest vara vi vuxna som äter den ändå.Det går även att göra pajen i muffinsformar och göra små mini-pajer. Men då ska de dock gräddas kortare tid!


Glutenfri västerbottenpaj(6-8 st)
Pajdeg:
2 dl glutenfri mjölmix (använde sempers mix)
1 dl västerbottenost
50g smör
1 1/2 msk vatten


Fyllning:
Ca 2-3 dl riven Västerbottenost
2 ägg
2 dl grädde
Salt och peppar


Dekoration:
Gräddfil
Löjrom
Gräslök


Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg glutenfri mjölmix, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.. Tryck ut pajdegen i en form. Ställ den kallt ca 15 min. Fördela riven ost i pajskalen. Vispa samman ägg, grädde och lite salt och peppar. Lägg i osten i pajskalen och häll äggblandingen över. Grädda i mitten av ugnen, cirka 25-30 minuter. Låt pajerna svalna helt och dekorera med gräddfil, löjrom och klipp över gräslök.

#1 - Helen

Mmmvädterpsj är en favvis😍 Så gott! Vi ska snart oxå ha kräftskiva, ha en gin sömdag. Kram

#2 - jannice

Jag ÄLSKAR västerbottenpaj! De är en favoritpaj. Tack för du delar med dig av dina glutenfria recept. Kram