Fira in första advent med något sött

Precis som rubriken lyder tänkte jag tipsa om något riktigt gott som man kan bjuda på imorgon när det är första advent!

Saffranskladdkaka med vitchoklad– givetvis glutenfri!

Så god! Smakar nästa bäst dagen efter så den kan med fördel göras redan idag.

Originalreceptet hittade jag hos Matplatsen.

  

Vitchokladkladdkaka med saffran-glutenfri

200 g vit choklad 200 g smör 0,5 g saffran (1 påse) 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 2 dl glutenfri mjölmix( jag använde Lailas Blåa)

florsocker (och ev lite fint strössel)

Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter och tillsätt saffran. Rör i hop socker och mjöl och häll i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör smeten smidig. Häll sen smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min 175 C (den ska vara rejält kladdig, den sätter sig när den kallnar sen). Låt kakan svalna och ställ i kylen (gärna över natten). Serveras med lite lättvispad grädde.