Glutenfritt hamburgerbröd och korvbröd- glutenfria

Vecka 9 = sportlov! 

 En vecka ledigt tillsammans med barnen väntar. Ska bli så mysigt. 

Frysen är laddad med hembakat glutenfritt hamburgerbröd och korvbröd. Provade att baka dessa redan förra helgen och de gjorde succé! Alvin, som brukar vara lite skeptiskt, när vi alla ska äta glutenfritt, gav bröden högsta betyg:

- Godaste hamburgerbröden jag ätit!

Använde samma recept som jag har när jag gör frallorna.

Glutenfritt hamburgerbröd och korvbröd- glutenfria

50g smör 5 dl mjölk 50g jäst 1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche) 1,5 msk fiberhusk En skvätt sirap ( jag tog ca 1 msk) En nypa salt( ca  1 kryddmått) 1 ägg sesamfrön ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös

Smält smöret och häll ner mjölken så att den också värms upp något. Blanda i fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Smula ner jästen i en matberedare. Häll på mjölkblandningen, sirap, kesella och salt. Blanda i mjölmixen och kör i matberedaren i ca 5 minuter. Smeten liknar en köttbullesmet ( den ska inte gå att kavla ut eller så). Låt jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek. Kör några varv till med matberedaren. Forma sedan, med hjälp av vattensköjda händer, smeten till runda bullar ( ca 10-12st) alt avlånga bullar som korvbröd. Använd gärna ett bakplåtspapper av silikon men det går även bra med ett vanligt. Jäs igen i ca 15 minuter. Pensla hamburgerbröden med ett uppvispat ägg och strö på lite sesamfrön.

Grädda i 10-12 minuter i 225 grader. Låt svalna under bakduk.

#1 - Mirre

Oh så gott

#2 - Sofhia

Så gott det ser ut, måste testa