Småkockarna

I onsdag var ju jag och killarna iväg på ett event tillsammans. Väldigt lyxigt och mysigt måste jag säga!

Jag hade nämligen fått en injudan till Småkockarna:

Kom och låt ditt barn inspireras av bra mat tidigt. På detta event lagar barnen maten och föräldrarna tittar på. Inga pekpinnar, alla utifrån sin egen förmåga att skapa själva. Småkockarna skapar goda vanor tidigt hos barn i åldrarna 5-12 år där grönsaker och ekologiskt har en väsentlig betydelse. Vi vill på ett tidigt stadium öka medvetenheten kring skillnaden på färdigmat och hemlagad mat. Alla kan skapa en måltid som är både god och nyttig.

Killarna var förväntansfulla men samtidigt lite skeptiska.

Hur roligt kan det egentligen vara att laga mat?

 

Men oj vad deras förväntningar överträffades!

Båda killarna hade riktigt roligt och man såg verkligen hur stolta de var över att ha lagat sin egna mat! Madeleine och Katja var otroligt hjälpsamma och bra med barnen så killarna var inte ett dugg blyga och ropade efter dom så fort de hade en fråga.

Killarna fick inte "bara laga maten" utan de fick även gå en liten lök-skola och sist men inte minst; lära sig hur man serverar maten på ett snyggt sätt.

Voilà! Middag är serverad:

Quinoasallad med kycklingspett och smörstekt brysselkål

Och jag som var lite smått skeptiskt till om killarna skulle gilla detta blev väldigt förvånad ( och glad!) när båda killarna älskade det! Brysselkålen var kanske inte någon favorit direkt men båda två smakade minst en var och bara det är ett stort framsteg.

Förutom en liten goddiebag från Småkockarna fick vi även med oss en välfylld goodiebag med nyheter från Urtekram som jag ser framemot att testa.

Jag ger verkligen Småkockarna mina allra varmaste rekommendationer!

Och det viktigaste av allt:

Båda killarna var väldigt eniga när vi åkte därifrån, båda ville absolut tillbaka och laga mat igen. Och även börja hjälpa till mer hemma.

Underbart!

#1 - Lina

Wow snygga bilder och vilken härlig kväll! Önskar så att jag kunde vara med!!! Fint inlägg! Kram

#2 - Mirre

Oh vad roligt

#3 - Madeleine på Småkockarna

Tack så mycket för att ni kom och för det fina inlägget! Killarna var superduktiga. Roligt att läsa att de hade kul och var stolta, precis så det ska vara på Småkockarna!

Hoppas att vi ses snart igen! :)