Kladdkaka med spökmaränger - glutenfri

Halloween närmar sig med stormsteg.

Jag tänkte försöka pyssla lite med killarna under helgen och kanske baka den populära kladdkakan med spökmaränger som vi har gjort flera år i rad.

Och den blir lika omtyckt varje år.

Glutenfri kladdkaka

100 g smör 2 dl strösocker 1 krm äkta vaniljpulver 2 stora ägg alt 3 små 1,5 dl Gf mjölmix( ex Lailas blå eller finax finmix) 1/2 dl kakao 1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.

Spökmaränger

3 ägg (äggvitan) 0.5 msk citronsaft 1 dl strösocker 1 dl florsocker Svart pastafärg alt. smält choklad.

Värm ugnen till 100 grader. Vispa äggvitan till det börjar skumma, tillsätt lite socker i taget. Vispa tills marängsmeten är tjock och vit, du ska kunna hålla skålen uppochner. Häll försiktigt ner florsockret och citronsaften i marängsmeten och rör om lite lätt med en slickepott.  Spritsa eller klicka ut spöken på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 45 minuter beroende på storlek. De är färdiga när de lossnar lätt från bakplåtspappret. Använd sedan en tandpetare för att göra ögon och munnar med svart pastafärg alt smält choklad.