Löjromspizza

Med tanke på att det är fredag idag tänkte jag tipsa om något som passar utmärkt till helgen: löjromspizza!

Lyxigt, enkelt och väldigt gott.

Kommer dock inte ihåg var jag hittade receptet.

Löjromspizza 2 1/2 dl crème fraiche (34 %) 1 färdig pizzadeg (finns även glutenfri) 2 dl riven, lagrad ostar (t ex svecia eller Västerbottensost) 80 g löjrom svartpeppar Till garnering dillvippor picklad rödlök (recept här) citronklyftor

Vispa 1 dl crème fraiche (för 20 bitar) till fast konsistens med elvisp. Dra ut/kavla ut degen och lägg på en bakpappersklädd plåt eller pizzasten. Bred på resten av crème fraichen och strö över osten. Grilla på indirekt värme under lock, eller i ugnen på 225°C, tills pizzan fått fin färg. Ta ut och låt den svalna några minuter. Skär eller klipp ev pizzan i mindre bitar. Lägg på picklad lök. Klicka eller spritsa ut löjrom och vispad crème fraiche. Garnering: Toppa med dill och nymalen svartpeppar. Garnera med citronklyftor. Servera genast.