Kalasgod kasslergratäng

Så börjar det snart närma sig middagsdags så jag tänkte passa på att tipsa om en väldigt enkel men god vardagsmat. Uppskattades av alla här hemma.

Receptet hittade jag här.

 

Kasslerpizza-gratäng

Till 4-5 personer behöver du: 500 gram  kassler Smör 1 / 2 finriven gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 3 dl grädde 3 dl creme fraiche 1 msk chilisås 1 tsk tomatpure 1 tsk torkad oregano 2 msk finhackad färsk basilika

Toppa med en valfri ost.

Servera med kokt ris , eller kanske en god pasta.

Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader, Strimla kasslern och lägg i en ugnssäker form. Hetta upp en kastrull med en klick smör, och fräs snabbt den rivna löken och pressade vitlöken. Vänd ner creme fraiche, grädde, oregano, tomatpure , chilisås och den finhackade basilikan och låt koka upp. Häll över den heta såsen över kasslern. Riv över ost och strö över yterligare lite oregano på toppen. Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills gratängen fått fin färg.

Servera sedan genast med god sallad & ris.