Förra måndagen började jag med 5:2. Kände att jag behövde göra något för att få lite nya rutiner. Kände att jag var hungrig kontant och gärna gick och smååt när jag inte stod ut längre. Visst vore det trevligt om det visade sig några kilo mindre på vågen också men det är inte det som är det primära målet med min nya ”diet”.

Och jag måste säga att det går över förväntan. Jag har fastedagar på måndagar och torsdagar och med tanke på att jag då får äta normalt alla andra dagar gör det betydligt lättare att ”stå ut” de två dagarna.

Så imorgon, när jag får äta normalt igen och dessutom är fredag ska jag nog baka ett gäng semmelmuffins till fredagsmyset. Unnar mig lite godsaker på fredagar och lördagar men försöker hålla mig ganska hälsosam de andra dagarna som inte är fastedagar. Känns som en sund och bra balans som jag kan hålla.

Orginalreceptet hittade jag hos Niiinis men gjorde de såklart glutenfria istället.

Otroligt gott!

Och så mycket snabbare att slänga ihop än riktiga semlor.

 

Semmelmuffins- glutenfria ( 12 st)
3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
ca 3 dl glutenfri mjölmix( jag använde mig av Leilas blåa)
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
grädde
mandelmassa eller vaniljkräm

Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda det sedan med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken. Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Känn med en sticka att muffinsen är torr rakt igenom( dvs inget kladd på stickan). Skär av toppen. Vispa grädden. Riv mandelmassan och blanda samman med grädden. Alternativt lägg en klick mandelmassa (ev. vaniljkräm) och spritsa på grädde. På med toppen och pudra över florsocker.

2 kommentarer till “Glutenfria semmelmuffins

  1. Pingback: Fettisdagen 2018 | |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *