Häromkvällen bakade jag ett bröd som Niiinis hade tipsat om på sin blogg. Som ni kan se jäste mitt bröd något enormt, så nästa gång ska jag nog fördela smeten i två formar så det blir lite mindre skivor.

Men gott var det. Testa vettja!

1 stort bröd alt två lite mindre:)

1 pkt Semper Bovete & Teff mjöl
1 dl glutenfri mjölmix
1 pkt torrjäst (14 g)
2 msk honung
5 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt

Värm vattnet till ca 38-40 grader(använde mig av en temp för att vara helt säker). Häll det i köksassistentens bunke. Häll i torrjästen och blanda runt, låt stå i ca 5 minuter. Häll i honung, olja, salt och sedan allt mjöl, ha i det lite i taget. Låt köksassistenten jobba runt degen ordentligt. Degen kommer vara helt lös men allt är i sin ordning. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i degen där. Låt jäsa i ca 45 minuter. Skär några snitt i brödet. Grädda på 225 grader i ca 40 minuter, blir det för mörkt ovanpå kan du täcka med lite folie. Brödet ska hålla en temp på ca 94 grader invändigt ( detta kollade aldrig jag men gick bra ändå) Låt stå och svalna en stund innan du skär upp det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *