Budgettips! Treveckorssallad

Nu är jag inne på min tredje 5:2 vecka och det går verkligen över förväntat. Jag känner inte mig alls lika hungrig nu som jag gjorde första veckan.

Jag försöker ju som sagt även äta lite bättre dagarna som jag inte fastar också. Så i söndags gjorde en omgång av en riktig favorit: treveckorssallad. Salladen ska, som namnet avslöjar, kunna hålla i upp till tre veckor i kylen. Men med tanke på att den är så pass god, brukar den inte hålla mer än max någon vecka här hemma!

Så istället för pasta/potatis/ris äter jag nu denna sallad till middag. Funkar lika bra till laxen som till falukorven.

Denna måste ni testa.

Jag gjorde en annan variant innan som innehöll en gnutta socker men nu provade jag Linneas recept som bas istället och den blev ju lika god. Så skippa sockret, helt onödigt!

Treveckorssallad

800g vitkål Ca 4 morötter (En halv purjolök eller en rödlök) kan uteslutas 1 röd paprika 1 grön paprika Dressing: 1 dl olja 1 dl vatten 1 dl äppelcidervinäger ( funkar även med vitvinsvinäger) 2 tsk örtsalt 1 svartpeppar

Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.