Glutenfritt rostbröd

Häromkvällen bakade jag ett bröd som Niiinis hade tipsat om på sin blogg. Som ni kan se jäste mitt bröd något enormt, så nästa gång ska jag nog fördela smeten i två formar så det blir lite mindre skivor.

Men gott var det. Testa vettja!

1 stort bröd alt två lite mindre:)

1 pkt Semper Bovete & Teff mjöl 1 dl glutenfri mjölmix 1 pkt torrjäst (14 g) 2 msk honung 5 dl vatten 1/2 dl rapsolja 1 tsk salt

Värm vattnet till ca 38-40 grader(använde mig av en temp för att vara helt säker). Häll det i köksassistentens bunke. Häll i torrjästen och blanda runt, låt stå i ca 5 minuter. Häll i honung, olja, salt och sedan allt mjöl, ha i det lite i taget. Låt köksassistenten jobba runt degen ordentligt. Degen kommer vara helt lös men allt är i sin ordning. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i degen där. Låt jäsa i ca 45 minuter. Skär några snitt i brödet. Grädda på 225 grader i ca 40 minuter, blir det för mörkt ovanpå kan du täcka med lite folie. Brödet ska hålla en temp på ca 94 grader invändigt ( detta kollade aldrig jag men gick bra ändå) Låt stå och svalna en stund innan du skär upp det.