Baileyspannacotta med Daimkross

Tänk att det redan är lördag imorgon. Galet. Det är rätt mycket på jobbet just nu så dagarna går verkligen i rasande fart. Kom på att jag glömt dela med mig av receptet på en väldigt god efterrätt.

Om man tycker om Baileys förstås. Vilket jag gör. Och jag tror att de flesta gästerna, som alla kanske inte är stormförtjusta i Baileys annars, även uppskattade denna.

Receptet hittade jag här.

Baileyspannacotta med Daimkross 4-6 portioner

4 dl grädde 3 msk socker 2 krm äkta vaniljpulver 1 dl Baileys 2 gelatinblad 1 daim á 50 g

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädden, socker, vaniljpulver och baileys i en kastrull. Låt sjuda i någon minut, men vispa hela tiden så att det inte bränns vid i botten. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen, rör tills gelatinbladen lösts upp helt. Häll upp i portionsglas, täck med plastfolie och ställ in i kylen i minst fem timmar. Toppa pannacottan med krossad diam och gärna någon frukt precis innan servering.