Glutenfria frallor med krispig yta

Igår blev det ett gäng timmar i köket, provade nämligen två att baka två nya recept. Först semmelbullar ( som blev sååå bra, recept kommer!) och sen glutenfria frallor. Hade sett ett recept på Facebook som en tjej tipsade om, men gjorde om det något. Frallorna blev riktigt goda. Tack vare att jag hade lite olja på händerna när jag formade frallorna och lite vattensköljda händer på slutet för att justera den sista formen, fick frallorna en lite krispigare yta.

Så himla gott!

Glutenfri frallor med krispig yta ( ca 12 st) 1 pkt jäst 50g 50g smör 1 tsk salt 1 tsk brödkryddor 1 ägg 1-2 dl bovetemjöl alt 1-2 dl Finax lågprotei mjölmic (blå) 1 pkt Semper fin mix (500g) 2 tsk fiberhusk 2 dl mjölk 3 dl ljummet vatten olja ( för att underlätta när man ska forma frallorna)

Smält smöret och blanda i mjölken, värm blandningen så den blir fingervarm. Smula jästen i bunken och häll ner smörblandningen. Rör runt tills den löser sig. Tillsätt fiberhusk, blanda runt och låt den svälla i ca 10 min. Häll ner resten av ingredienserna och arbeta samman till en deg ( använd gärna en matberedare). Tillsätt ev lite till mjölmix vid utformningen av frallorna då degen är ganska kladdig. Använda gärna lite olja på händerna. Avsluta med att forma till bullarna med lite vattenskölja händer. Låt jäsa under bakduk i ca 10 min. Sätt ugnen på 220 grader och grädda frallorna i ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.

Frallorna är som godast när de är lite ljumna så de som inte äts upp direkt rekommenderar jag att frysa in. Sen är det bara att ta fram och tina upp i micron för bäst resultat.