Nu börjar semmelsäsongen!

Äntligen är semmelsäsongen här!

En favorit som jag garanterat kommer göra snart igen.

Semmelkladdkakan - Denna kombination av kladdkaka och semlor är verkligen ljuvlig!

Originalreceptet hittade jag här men gjorde om det lite så att det blev glutenfri.

semmelkladdkaka-glutenfri

semmelkladdkaka-glutenfri

 semmelkladdkaka-glutenfri

Semmelkladdkaka- glutenfri

150g smält smör 100 g mandelmassa 3 dl strösocker (går att minska en hel del om man så vill) 2,5 dl finax röda mjölmix ( vetemjöl om man inte vill göra glutenfri) 1 msk vaniljsocker 2 tsk kardemumma ( jag använde mig av malen) 1 krm salt 2 ägg

Till servering: Lättvispad grädde (ev lite mandelflan och extra mandelmassa)

Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt. Knäck i äggen. Riv ner mandelmassan. Häll ner det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Smöra och bröa(glutenfritt ströbröd eller kokos)  en form. Häll i smeten och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan servering. Pudra över lite florsocker. Servera med lättvispad grädde ( ev lite extra mandelmassa om så önskas) och mandelflan.