Nu börjar det sina i frysen, Adam äter hembakat bröd som aldrig förr. Så i helgen ska jag baka lite nytt stekpannebröd. Det var ju så löjligt gott!
Receptet på detta busenkla stekpannebröd hittade jag här.
Tips! Funkar utmärkt till räksmörgåsen! Jag har även provat att rosta det och det fungerade galant det med! Via sociala medierna hörde jag även att att de ska funka kanon som pizzabotten…Det måste jag bara testa!
Glutenfritt stekpannebröd (6 st)
2 dl filmjölk
2 msk ljus sirap
1 msk rapsolja
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Rör ihop filmjölk, sirap, olja och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig. Rulla ut degen till en rulle och dela den i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut till tunna kakor, gärna med kruskavel. Grädda bröden i torr stekpanna på medelhög värme i någon minut per sida. Vänd bröden när de börjar få färg.