Nutella cupcake
Såg att Leila hade lagt ut ett recept på Nutella cupcakes som lät gudomligt gott. Jag måste prova att baka dem till lördagens kalas.
Såg att Leila hade lagt ut ett recept på Nutella cupcakes som lät gudomligt gott. Jag måste prova att baka dem till lördagens kalas.
Tittar tillbaka på gårdagens bilder och blir varm i kroppen. En mysig dag med mycket kärlek!
Efter en härlig förmiddag tillsammans med mina söner på fotbollsplanen var det dop för våra fina vänners lilla dotter.
Eftersom att vi lägger pojkarna så pass tidigt på kvällarna så bestämde vi oss för att äta middag när de somnat. Alvin märke dock att något skumt var på G så det kom en hel del nyfikna frågor från övervåningen men tillslut somnade även han. Det var så mysigt att få äta en god middag i lugn och ro tillsammans med min kärlek. Vi satt vid middagsbordet resten av kvällen. Tv var avstängd hela kvällen och det händer inte ofta här hemma.
<3
Jag har fått hem ett roligt paket med en smart nyhet från MAM.
Tre förpackningar med nappar samt en natthållare. Nyheten med dessa nappboxar är att den fungerar som en förvaringlåda samt att man även kan sterilisera napparna i boxarna. Allt som behövs för steriliseringen är en micro.
Bra där MAM!
Jag var givetvis tvungen att testa direkt.
Fyll boxen med vatten
Micra i 3 minuter
Låt svalna och sedan klara för användning.
Sammanfattning: Väldigt smidigt men rekommenderar dock att lägga boxen på en tallrik eller liknande då den tippade första gången eftersom att plattan i micron roterar.
Jag älskar verkligen bullar, framförallt vaniljbullar. Här kommer receptet som jag använder mig av.
ca. 30 stora bullar
150g smör
5 dl mjölk
50g (1pkt) jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 tsk lite kardemumma
ca 1,5 liter vetemjöl
Fyllning till halva degen( kanelbullar):
50g smör
1 dl socker
Valfri mängd kanel
Fyllning till vaniljbullar:
50g smör
1/2 dl socker
Valfri mängd vaniljsocker
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och nästan hela mjölmängden. Arbeta degen blank och smidig. Gärna med bakmaskin eller visp med degkrokar( som jag använder mig av). Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 min.
Arbeta ner degen i bunken och ta sedan upp den på mjölad arbetsbänk. Knåda degen smidig och dela den i 2 delar. Kavla ut degen till en rektangulär kaka. Bred på fyllningen ( smör och sockerblandningen) och strö på kanel/vanilj.
Vik sedan över degen från ena sidan till andra ( så att den blir hälften så stor) och skär smala längder( ca 2 cm) och rulla ihop. Placera i formar och låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla sedan med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och grädda i ugnen i 250 grader, ca 10 min.
Låt svalna på galler under bakduk.
Smaka av och njut!
Oj, trötta små barn här hemma. Båda sover redan, så inget fredagsmys med dem inte. Tur att vi hade en mysig eftermiddag istället med bullbak.
Nu ska jag visa innehållet i min Glossybox September 2012.
Tema Autum Care innehöll:
1. COWSHED Cow Pet Moisturising Hand Cream 2. FIGS & ROUGE 100% Natural Organic balm 3. ANATOMICALS Don't Just Clean It Woman, Scrub it 4. BALANCE ME Pure Skin Face Wash 5. BIOSILK Silk Therapy
Inget som jag hade hört talas om innan så det ska bli spännande att prova. Boxen luktade väldigt gott!
Vill ni också skaffa denna underbara lyx? Läs med och ansök här.