Hemmagjord bearnaisesås

I helgen njöt vi verkligen av god mat och dryck. Det är så mysigt att ta sig den tiden och framförallt inte bara när man har gäster utan även när det “bara är vi”. En av favoriterna från helgen som kommer göras om ofta här hemma är denna superenkla men goda bearnaisesås.

hemmagjord bea

Receptet såg jag här men gjorde lite ändringar. Tänk på att allt ska vara samma temperatur( gärna rumstemp) för att undvika att såsen skär sig.

100 g rumstempererat smör (gärna skivat i små tunna bitar)
2 äggulor
2 msk vatten
dragon
salt & peppar
persilja
vitpeppar

Vispa samman äggulor och vatten. Sjud detta i vattenbad tills det tjocknar. Tillsätt det rumstempererade smöret i och vispa hela tiden. Smaksätt med dragon, persilja, vitpeppar och salt & peppar.

hemmagjord bea

Vi serverade denna goda och enkla sås med en fin bit entrecôte och potatisgratäng med västerbottenost. Det vattnas i munnen när jag skriver ner detta inlägg, så gott var det.

Men nu är det måndag och vardag igen. Jag ska börja “mitt nya liv” nu och försöka tänka mer på vad jag stoppar i mig. Filosofin kommer att vara: ” Inte stoppa i mig mer än vad jag gör av med“. Jag tycker att det låter sunt och framförallt något som kan fungera i vardagen också. Träningskortet är även inhandlat så nu är det dags att börja svettas lite så att jag kan fortsätta att unna mig en god sås eller något sött ibland.

2 thoughts on “Hemmagjord bearnaisesås

  1. Camilla

    Mmm, låter jättegott! Och ja, jag försöker tänka likadant men det är så svårt! :/ Särskilt när jag älskar att baka ..helst sånt som innehåller massor av choklad…

    Reply
  2. Pingback: Krämig rotfruktsgratäng |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>