I helgen är det dags att göra som halva Sverige, handla julmat. Vi är dock bortskämda med att min kära mamma kommer göra det mesta i år men jag har erbjudit mig att göra lite i alla fall. På juldagen är det dock vår tur att stå i köket men den maten har vi inte bestämt helt ännu…
Något som jag minns som en riktig höjdare från förra årets lilla buffé av sill är lingonsillen.
Tyvärr har jag bara sparat bilden på det som blev över från julbordet och glömt notera alla recept just denna kommer jag ihåg att jag hittade hos Jenny.
Lingonsill
En förpackning med Abbas ”gör din egen sill på 5 minuter”
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
2 msk finhackad rödlök
2 tsk grovkrossad rosepeppar
Gör så här:
Skölj filerna i kallt vatten och skär dem i lagom stora bitar.
Vänd ihop creme fraiche, gräddfil , lingonsylt,finhackad rödlök , och grovkrossad rosepeppar. Vänd ihop detta med den skurna sillen och häll upp i en burk.
Ställ in i kylskåpet- gärna ett dygn innan severing.
Klart!
Lät ju gott med lingonsill!=)
Jag är bortskämd på mitt eget sätt, för mina föräldrar gillar inte julbord så vi skippar det helt sonika 😀 Har inte käkat julbord på över 10 år 😀 😀
Sill är så gott! 😀 Kram
Vad gott det låter och så enkelt det är!
Spännande, kanske ska testa detta :).
Sill e ju så gott,ja dags att trängas med alla andra i matbutikerna.kramar