I helgen vankas det kalas här hemma. För mig och Adam. Middagen är redan bestämd men nu pågår planeringen inför desserten. Med tanke på att det faktiskt är kanelbullensdag nästa vecka funderar jag på om vi ska göra en kanelbullekladdkaka.

Gillar att kakan ser ut som en stor kanelbulle! Och så är den ju väldigt god också.

Recepet är en kombo av recepten härifrån: kanelbullekladdkaka och  Fixa Själv.

 

Kanelbullekladdkaka- Glutenfri

Smet:
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 krm kardemumma (gärna stött men annars malen)
2 ½ dl Finax finmix

Fyllning:
25 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

Garnering:
pärlsocker – till garnering ( inte fullt så mycket som på bilden för det blev lite för sött)

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet. Häll smeten i en springform, ca 22–23 cm. Smält smöret till fyllningen. Blanda till fyllningen av smält smör, socker och kanel. Häll fyllningen i en cirkelform över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulleStrö över pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *