Som sagt, jag älskar att hitta nya enkla, goda maträtter som passar till vardags. Och nu har jag hittat ännu en blogg ( Zeinas Kitchen - Vinnare av Matbloggspriset Folket sval 2015) med mängder av bra recept som jag ser framemot att testa.
Har hört att många uppskattade hennes Makaronipizza så jag ville såklart också prova. Gjorde den givetvis glutenfri så vi kunde äta den allihop och den blev riktigt god. Älskar mat som sköter sig själv i ugnen!
1 långpanna Makaronipizza- glutenfri, 4-6 portioner
ca 6 dl okokta makaroner( jag använde Glutisar i form av snäckor)
4 ägg
8 dl mjölk
Förslag på topping:
2,5 dl tomatsås
Strimlad skinka, Salami, korv, räkor eller tonfisk
1 dl finhackad purjolök eller vanlig lök
1 finhackad paprika
3 dl riven ost
Basilika och oregano eller salladskrydda
Värm ugnen till 175°. Smörj en långpanna och lägg de okokta makaronerna i plåten. Vispa ihop ägg, mjölk och tomatsåsen, häll över makaronerna. Strö på alla grönsakerna, pålägg och örter. Avsluta med osten och baka sedan mitt i ugnen i ca 30 min.
Så enkel och gott.
Låter gott! Hoppas allt är bra med dej 😊 kram
Lät ju spännande med detta =) Kram
Detta ser så gott ut! Kul med recept! Kram
Det där måste jag prova för det är verkligen roligt att testa på nya maträtter! 😀 Kram