Det går inte en kväll utan att jag är där i kakburken och norpar åt mig en skorpa. Men det är ju så gott! Nu börjar den svåraste, men godaste, tiden på året. Det är nu jag går loss bland bakverk, sötsaker, hembakad limpa med julskinka mm och stuntar fullständigt i alla nyttigheter och det dåliga samvetet. Att jag ska känna mig snygg och vältränad får jag ta tag i efter årsskiftet igen;) Då ska det banne mig bli andra bullar!
Receptet kommer från Leila.
100g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Åh, så gott! Jag gjorde också saffransskorpor ett år. Är inte mycket för bakning, men blev lite sugen att göra dem igen 😉
Kram/Maria
Åh vad gott det ser ut! Ja nu blir det en ätar period ha en mysig kväll! Kram
Så gottit & vilken fin burk
/Kram
Så gott det ser ut..ja julen är ju en sån tid som man ÄTER, så ngt kilo lär man väl lägga på sig.
Kram