Här kommer veckans matsedel. Rekommenderar verkligen alla att prova använda de urgoda ostbröden som korvbröd. Mättande, gott och glutenfritt.

Söndag: Grillad korv med ostbröd (lunch). Köttgryta med ris(middag)

Måndag: Kycklingwook med nudlar

Tisdag: Laxgryta

Onsdag: Falukorv, råstekt potatis och stekt ägg

Torsdag: Panerad torsk

ostbröd

Ostbröd ( som ska användas som korvbröd)

4 ägg

100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)

1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)

2 tsk bakpulver

2 msk chiafrön

5 dl riven ost (Jag hade 29% riven Gouda)

Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Klicka ut 8  smetbollar på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Platta till de ganska så mycket så att de blir lättare att vika sedan. Grädda de sedan mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

3 kommentarer till “Veckans matsedel v.7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *