Unik rabattkod på mänger av märken!

Dagens tips!

Timarco

Jag som älskar rabattkoder och älskar att fynda kommer nu med ett litet tips. T.o.m 31/9-2014 får du 15% rabatt med rabattkoden OnlyFemale ( kan inte kombineras med andra rabatter) hos Timarco. Allt från bilden ovan står på min önskelista, bra träningsplagg,skor och underkläder kan man aldrig få för mycket av.


1

Me&i; hösten 2014

Igår var det dags för mitt me&i party. Det kändes lite tråkigt att inte vara säljare själv längre men världens bästa Sofia kom förbi och visade allt fint!

IMG_9556.JPG

Det är alltid lika skoj med dessa klädpartyn. Vårt hem fylls av fina kläder, godsaker och trevliga gäster. Givetvis blev det en del shopping också. Trots att jag inte säljare länge så måste jag säga att förutom att kläderna är snygga och grymt sköna så är kvalitén kanon. Att kläderna dessutom bär ÖKO-tex märket och att det finns en uppförande kod som innebär att det är vuxna(!!) som arbetar för en rimlig lön och under bra förhållanden.

Intresserad av en träff, kläder eller andra frågor tveka inte att kontakta Me&I.

page

Det blev en hel del resten över från fikat så ikväll ska jag frossa i godsakerna ovan. Det är ju faktiskt fredag!


1

Under 30

Äntligen!

IMG_9498-0.PNG

I måndags hände det som kändes som en omöjlighet. Jag sprang 5 km under 30 minuter. Jag har varit irriterande nära flera gånger men aldrig lyckats springa under 6min/km men i måndags gjorde jag det äntligen. Det var inte lätt, det kändes i kroppen att tempot var högre men det gick. Ingenting är omöjligt. Vem vet, nu kanske det går att komma under timmen på milen också snart. Det gäller bara att hålla igång nu. Mitt mål är att jag ska försöka springa nu två gånger i veckan. Det borde väl inte vara så svårt?!


0

Västerbottenpaj och första regnet

Så var det måndag igen. Herregud så fort helgerna går. Den stora händelsen i helgen var den årliga kräftskivan här på gatan där vi bor. Världens bästa gata med världens bästa grannar!

En tradition för denna kräftskiva är att solen skiner men icke igår. Vi hade dock tur att det var uppehåll under middagen men resten av kvällen kom det spridda skurar. Som tur var hindrade inte lite regn oss så vi körde på ändå.

IMG_9491.PNG

Tillbehören till årets kräftor blev en kopia av förra årets meny. Minipajer med västerbottenost och varsin kantarelltoast. Mums!

Minipajer med västerbottenost

6-8 st

Pajdeg:

2 dl mjöl

1 dl västerbottenost

50g smör

1 1/2 msk vatten

6-8 formar alternativ muffinsplåt

Fyllning:

En påse riven Västerbottenost

2 ägg

2 dl grädde

Salt och peppar

Dekoration:

Gräddfil

Löjrom

Gräslök

Så gör du:

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.

2. Ta upp och rulla degen till en rulle. Skär den i 6-8 bitar, gör till bollar och rulla dem i lite mjöl och kavla ut till en tunn platta. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt ca 15 min.

3. Fördela riven ost i pajskalen.

4. Vispa samman ägg, grädde och lite salt och peppar. Lägg i osten i pajskalen och häll äggblandingen över. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna helt och dekorera med gräddfil, löjrom och klipp över gräslök.


6

Plättar och fredagsmys

Denna fredag blev inte riktigt som planerat. Efter några timmar arbete var det dags att åka hem och vabba. Med tanke på att det skulle serveras pannkakor på förskolan och jag hämtade pojkarna strax innan så fanns det inte så många andra alternativ än att ställa sig vid stekpannan och börja grädda. Jag har helt snöat in på plättar den senaste tiden och tycker faktiskt att det är mycket godare pannkakor.

140822 005

140822 013

140822 017

Receptet jag använder mig av när jag gör dessa glutenfria godingar är:

2 dl finmix

1 tsk salt

1 tsk socker

4 st ägg

5 dl mjök

flytande margarin/smält smör

Blanda samman finmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.

     

0