Supergoda scones-glutenfria

På kalaset förra helgen serverades det ju inte bara sötsaker utan även scones. Och det uppskattades verkligen. De tog faktiskt slut först. Och jag förstår varför, de är försvinnande goda! 

Ett tips är att vänta med att skära i dem tills de svalnat. Då slipper man de där "klumparna" utan får jämna och fina ytor.

Glutenfria scones

4 dl Semper finmix 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50g smör( hårt i små bitar eller flytande) 2 dl filmjölk/yoghurt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan smör och filmjölk/yoghurt. Forma till önskad storlek och nagga med en mjölad gaffel. Grädda sedan i mitten i ca 15 minuter. Låt svalna under duk (innan du skär upp dem) och servera sedan dem gärna lite ljumna.


3

Lyx vs Budget

Dagens tips!

Ryggsäck

Ryggsäck 1064kr (Herschel) / Ryggssäck 150kr (lager157)

Visst påminner de en hel del om varandra?

Jag tokgillar den från Lager157 så denna gråa ryggsäck hänger faktiskt redan i min garderob. Så nöjd!


2

Testar något nytt- Yves Rocher Slimmingkur

Nu är det dags igen.

I samarbete med Yves Rocher ska jag starta igång en ny slimmingkur. Den förra kuren gav jag ju tummen upp. Jag upplevde att jag blev mycket piggare och mjukare i hyn så nu ska det bli intressant och se om denna håller vad den lovar också.

Återkommer med en recension när jag testat allt.

Yves Rocher

Direktlänk till det tidserbjudandet finns här om det finns någon mer som vill testa. Kostar 279kr nu( ink frakt)men produkterna du får har ett värde av 607 kr.

Kuren innehåller en detox Botanical Slimming Key, med koncentrat av grönt te som hjälper till att bryta ned fettdepåerna och främja kroppens utrensningsprocesser. Sen innehåller även kuren två slimmingprodukter ett serum och en gel.

Ska bli riktigt spännande att testa.

*innehåller affilitaelänkar


1

Pannkakstårta till födelsedagsbarnet

En tradition numera är att killarna önskar sig pannkakstårta som middag när de fyller år. Så igår var det bara till att ordna en tårta så födelsedagsbarnet fick som han önskade sig. Personligen är jag inte så förtjust i kalla pannkakor men det är något visst med att äta pannkakstårta ändå.

Glutenfri pannkakstårta

Glutenfri pannkakstårta

Gör gärna pannkakorna dagen innan ( eller gärna ett par timmar innan) så de hinner svala ordentligt.

2 dl mjölmix (brukar använda Sempers fin mix) 1/2-1 tsk salt 1 tsk socker 4 st ägg 5 dl mjök ca 1-2 msk flytande margarin/smält smör

Blanda samman mjölmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.

När pannkakorna svalnat börjar dekorationen. Jag brukar varva pannkakorna med: Sylt alt. mosad frukt. Sylt och gräddblanding

Och slutningen toppa med vispad grädde och fäska bär.

Mums!

Glutenfri pannkakstårta


2

20% på allt i 72h

Dagens tips!

En kampanj som brukar dyka upp några gånger per år, och jag älskar't!

Och dessutom fri frakt!

 

Just nu får man 20% på allt i 72h ( direktlänk här)!

Här finns verkligen de flesta märken man kan tänka sig så skynda att fynda nu!

*innehåller affiliatelänkar

2