Glutenfria kakor
Såg att det efterfrågades lite recept via sociala medier på glutenfria kakor så jag tänkte därför bjuda på receptet på några av mina favoriter när det gäller glutenfria kakor:
Glutenfria havrekakor med choklad
Jag hade sparat ner ett recept som jag hittade jag här ( men gjorde några små ändringar).
Glutenfria havrekakor med choklad
100 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 1 ägg 2 dl havregryn, rent havre 2 dl glutenfri mjölmix (använde finax röda) 100 g chokladknappar eller mörk choklad, hackad
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör, farinsocker, vaniljsocker, salt och ägg med en elvisp i en skål. Tillsätt havregryn och mjölmix. Rör ihop allt till en deg ( jag använde elvispen även här). Blanda in chokladen i degen. Forma bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut under gräddningen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem svalna på ett galler.
Sega nutellakakor- Kakorna smakar som en seg kladdkaka, som stått och gottat till sig någon dag. Lite frasiga på kanterna men sega inuti. Recept här.
Kanelbullekakor- Smakar som kanelbullar men betydligt mycket lättare att göra. Recept här.
Daimsnittar- försvinnande goda kakor om man gillar Daim. Recept här.
Hoppas att ni hittade lite inspiration inför kommande baktillfällen.