Louise Roe och rabattkod!

I samarbete med Home of Details

Så var det Valborgsmässoafton och förberedelserna inför kvällen är igång.

Det ser ju, peppar peppar, faktiskt ut som att vi får en fin Valborg i år. Den där efterlängtade vårvärmen kanske kommer nu. Vore inte helt fel.

Nu till något helt annat.

Igår hämtade jag ut ett tungt paket från posten. Och jag kände mig som ett barn på julafton. I paketet låg det nämligen två underbara ljuslyktor från Louise Roe. Jag använde dock den stora ljuslyktan som en vas denna gång. Funkar lika bra det med!

    '

I samarbete med Home of Details har jag fått äran att dela med mig av en unik rabattkod som ger 15% rabatt*!

Rabattkoden är onlyfemale

 Home of Details har även ett stort utbud av andra personliga och noga utvalda inredningsdetaljer. Hela utbudet hittar ni här.

Tips! Passa på att klicka hem en present till morsdag. Eller varför inte till barnens pedagoger? Eller en blivande student? 

Happy shopping!

*t o m 20/5 på alla varor utom kampanjvaror och mattor från Etch Interiör

1

Tips inför valborg

Här kommer lite fler tips inför Valborg:

Förrätter:

Per Morbergs Toast Skagen

Antipasti

'

Romtårta

Kronärtkockskräm

Och när det gäller efterrätter:

Frusen cheesecake

Pannacotta med hallonsirap

Snickersglass utan maskin

Banoffe pie i portionsglas

Sockerkaka med citrongrädde

Hoppas att ni hittade lite inspiration!


1

Middagstips: Ceasarsallad surf´n turf

Imorgon är det valborgsmässoafton!

Vi ska ha gäster så jag sitter i skrivande stund och letar efter lite inspiration när det gäller maten. Jag vill gärna prova något nytt recept men det kanske slutar med att vi väljer något säkert kort ändå.

Jag är kanske inte ensam om att leta recept en dag som denna så jag tänkte tipsa om en riktigt god middag som passar perfekt när man vill bjuda på något lite annorlunda men väldigt gott:

Ceasarsallad surf'n turf, ett recept som jag hittade hos Matplatsen.

Vi har gjort den flera gånger och den blir lika uppskattad varje gång!

Kombon gratinerade havskräftor med flakstek är grymt. Och dressingen är magisk, så mycket godare än köpevarianten.

Ceasarsallad surf ´n turf

Caesarsalllad Sur ´n turf 6 port

1 kg flankstek 12 havskräftor (eller 6 stora) 1/2 baguette (gärna 2 dagar gammal, så att den går att skiva tunt). Glutenfritt alt om man så önskar. 2 huvuden romansallad sojabönor/avokado ( frivlligt) olja flingsalt svartpeppar färsk parmesan

Skär baguetten i lövtunna skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar. Pensla med lite olja och strö över flingsalt. rosta i ugnen, 225 C ca 5 min (håll koll så de inte bränns!). Låt svalna och bryt ev i lite mindre bitar.

Örtsmör:

2 klyftor vitlök, pressade 1 kruka persilja, finhackad 100 g rumstempererat smör 2 citroner
, skalet flingsalt

Blanda samman allt. Dela kräftorna och lägg på en plåt. Bred örtsmöret över. Gratineras i 250 C ca 3-5 min tills smöret smält.

Caesardressing:

2 msk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap 2 äggulor 2 tsk sardellkräm på tub 2 pressade vitlöksklyftor salt & peppar 2 dl finriven parmesanost ca 3 dl olja (med neutral smak) ca 1- 1/2 dl mjölk

Blanda allt utom olja, mjölk och ost i en skål. Mixa med stavmixer. Tillsätt sedan oljan, först droppvis och en i stråle. Mixa hela tiden (eller vispa med elvisp). Tillsätt osten. Späd sedan med mjölk till önskad konsistens och smaka av med salt & peppar. (Den får gärna vara lös som en sås snarare än tjock som en majonnäs).

Skär/bryt salladen i mindre bitar och lägg på ett sort fat. Toppa med skivor av den grillade flanksteken, havskräftorna, hyvlad parmesan, krutonger och Caesardressing. (Servera extra krutonger och dressing vid sidan av).


0

Buzzning pågår: Polaroid Twist

För någon månad sedan reflekterade jag över att det var länge sedan jag "buzzade" något. Men tji fick jag. Nu har jag inge mindre än tre stycken roliga buzzningar på g just nu.

Först ut är Polaroids TWIST solglasögon.

Polaroid TWIST är de nya smarta solglasögonen i gummi som är lätta att böja, men betydligt svårare att bryta sönder. Den nya kollektionen Twist är utformad för att förändra människors sätt att se på solglasögon. Med de livfulla färgerna, sin flexibilitet och lätthet, är Polaroid TWIST COLLECTION den perfekta mixen av trend och funktion.

Alvin ville mer än gärna testa solglasögonen han med. Framförallt när jag berättade att Måns Zelmerlöw är ambassadör och gör reklam för glasögonen också.

Vi ger solglasögonen riktigt höga betyg. De skyddar mot solens starka strålar, samtidigt som de är mjuka och sköna. Och sist men inte minst, så är solglasögonen riktigt snygga också!

Det finns faktiskt fortfarande möjlighet att vara med i denna kampanj ( man får köpa solglasögonen för 199kr istället för 495kr) så maila mig om ni vill få en inbjudan ni med.

Nu ska vi göra oss redo för fredagsmys på fotbollsplanen! Det ser dock ut att kunna bli en riktigt fin kväll, till skillnad från förra fredagens hagelskurar!


0

Glutenfri västerbottenpaj

Paj är ju så enkelt att göra men så otroligt gott. Perfekt att frysa in och ha ett gäng till matlåda.

En av mina absoluta favoriter när det kommer till pajer är Västerbottenpaj!

Inte den nyttigaste varianten kanske men den så otroligt god! Och lite lyxigare än "vanlig" paj.

Tips! Valborg närmar ju sig och varför inte servera denna goding då?! 

Det går även att göra pajen i muffinsformar och göra små mini-pajer. Men då ska de dock gräddas kortare tid!

Glutenfri västerbottenpaj(6-8 st) Pajdeg: 2 dl glutenfri mjölmix (använde sempers mix) 1 dl västerbottenost 50g smör 1 1/2 msk vatten

Fyllning: Ca 2-3 dl riven Västerbottenost 2 ägg 2 dl grädde Salt och peppar

Dekoration: Gräddfil Löjrom Gräslök

Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg glutenfri mjölmix, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.. Tryck ut pajdegen i en form. Ställ den kallt ca 15 min. Fördela riven ost i pajskalen. Vispa samman ägg, grädde och lite salt och peppar. Lägg i osten i pajskalen och häll äggblandingen över. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna helt och dekorera med gräddfil, löjrom och klipp över gräslök.


0