Semmelmuffins- glutenfria

Förra helgen hyllade jag ju den glutenfria semmelkladdkakan som vi åt. Så otroligt god. Och idag provade jag ytterligare en variant på semlan. Muffinssemla. Har sett massor med recept lite här och där men fastnade för Niiinis variant och gjorde den glutenfri istället. Otroligt god! Och så mycket snabbare att slänga ihop än riktiga semlor.

 

Semmelmuffins- glutenfria ( 12 st) 3 ägg 2 dl strösocker 100 gram smör 1 dl filmjölk ca 3 dl glutenfri mjölmix( jag använde mig av Leilas blåa) 2 tsk kardemumma 2 tsk bakpulver grädde mandelmassa eller vaniljkräm

Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda det sedan med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken. Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Känn med en sticka att muffinsen är torr rakt igenom( dvs inget kladd på stickan). Skär av toppen. Vispa grädden. Riv mandelmassan och blanda samman med grädden. Alternativt lägg en klick mandelmassa (ev. vaniljkräm) och spritsa på grädde. På med toppen och pudra över florsocker.