Födelsedag och glutenfria plättar

Igår firade vi som sagt vår 8-åring!

Och som alltid önskar sig våra födelsedagsbarn pannkakstårta till middag. Men med tanke på att tiden var lite knapp pga fotbollsträning gjorde jag en pannkakstårta. Med en liten twist. Jag gjorde plättar istället och så fick killarna bygga sin egna tårta. Väldigt uppskattat måste jag säga.

Trots att det egentligen bara vara vanliga plättar med sylt,bär,florsocker och grädde så var det själva grejen att killarna fick bygga tårtan ( och ösa på med extra mycket av allt) själv som gjorde det hela lite lyxigare och roligare.

Glutenfria plättar

2 dl glutenfri mix (jag brukar använda Sempers finmix alt. mix) 1 tsk salt 1 tsk socker 4 st ägg 5 dl mjölk flytande margarin/smält smör

Blanda samman finmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.


2

Dagens tips! Nicks sport-crunch

Inlägget presenteras i samarbete med LUB Foods.

När jag är på språng, med eller utan Adam, så försöker jag alltid ha något ätbart med mig i väskan. Något som ger snabb energi och mättar lite. Det är extra viktigt när Adam är med eftersom man aldrig vet om det kommer finnas något glutenfritt alternativ till honom. Som i alla hockeyhallarna som vi besökt den senaste tiden, där har det aldrig funnits något ätbart till honom.

Så numera så har jag alltid våra nya favoriter från Nick´s med mig.

Adams favorit är nog fortfarande kexbaren, som smakar som "vanlig" kexchoklad. Själv så gillar jag även de olika sport-crunchen. Lakritsen var riktigt god måste jag säga.

Alla sport-crunch finns här.

Hela utbudet finns att köpa här.

Och jag har fått äran att dela med mig av en rabattkod till mina läsare så att ni får 10% rabatt på ert köp!

Rabattkoden: nicksglutenfritt

Psst! N!CK’S Kexbar finns även hos ex Mathem, Apotea och diverse matbutiker.

Hipp hipp hurra

För exakt åtta år sedan förstod jag vad villkorslös kärlek verkligen innebär.

Att vara mamma till mina två söner är det absolut bästa som bäst mig.

Hipp hipp hurra för världens finaste och bästa Alvin som fyller 8år idag!


1

Erbjudande på Glossybox

Inlägget innehåller produkter från en goodiebag samt annonslänkar

På eventet hos Adtraction fick vi träffa Celina från Glossybox. Hon visade oss hur de kommande boxarna kommer se ut och visade även en produkt från varje box som kommer att vara med. Och jag säger bara wow. Jag har varit prenumererat hos Glossybox tidigare men haft ett uppehåll men nu är det alltså dags att starta igång igen för kommande boxar ser jag verkligen framemot. 

Jag fick med mig den senaste boxen i goodiebagen och jag fick även äran att dela med mig av en unik rabattkod till mina läsare:

20% på alla prenumerationer och presentkort, gäller fram till 31/3!
kod: KRISTIN20
Så nu kan man alltså köpa en box för ca 110kr ink fakt. Som hittat ju med tanke på att värdet på boxarnas innehåll är värt betydligt mycket mer.

För mig innehöll THE LOVE BOX följande:

Ansiktsmask från MUDMASKY Fullsizeparfym från JEANNE ARTHES Ergonomisk fransböjare från OCIK AND PINCH Täckande matt nagellack från GLAM OF SWEDEN Läppbalsam från BEAUTY MADE EASY

Riktigt bra grejer måste jag säga. En av de bättre boxarna jag fått. Jag kommer definitivt använda allt från boxen!


0

Kalas och glutenfri chokladbollstårta

I lördags var det som sagt kalas här hemma. Kan inte riktigt förstå att vi har en 40-åring och (snart) 8-åring här hemma nu.

Det var som vanligt fullt ös när alla samlas och allt blev väldigt lyckat och gott. Om man, som värdinna, får säga så. Allt från förrätt till varmrätt.

Jag var ju sugen på att baka en jordgubbstårta men Alvin fick välja och då valde han chokladbollstårtan som jag också hade som förslag.

Trots att jag förstod att den skulle bli god ( vad kan liksom gå fel när man har chokladbollar med i receptet?!?) men den blev verkligen otroligt lyckad!

Det blev en succé bland barnen och jag kommer garanterat göra den igen.

Receptet hittade jag hos Fredriks fika men jag gjorde några små justeringar. Använde halva smeten som tårtbotten och halva till chokladbollarna för att få ännu fler chokladbollar.

Chokladbollstårta med nutella ca 12 port

400 g rumsvarmt smör 3 dl florsocker 2 dl Nutella 1 dl kakao 13 dl havregryn (ren havre) 0,5 dl starkt kaffe

Dekoration Nutella Kokos jordgubbar chokladbollar

Klä en springform på 22-24 cm i diameter med bakplåtspapper. Rör ihop det rumsvarma smöret med florsockersockret. Tillsätt nutella och kakao blanda ordentligt. Tillsätt sedan havregrynen och kaffet och blanda till en tjock smet. Tryck ut halva smeten i formen och gör chokladbollar av resten. Ställ i kylen 3-4 timmar så att den är riktigt kall. Ta ut kakan ur formen, stryk lite nutella på sidorna och dekorera med pärlsocker runtom. Toppa med chokladbollar och jordgubbar. Och eventuellt lite lättvispad grädde till om man så önskar.


1