Kolmården 2015

Det var inte många varma dagar i juli men en av de varmaste spenderade jag och killarna på Kolmården. I gott sällskap av världens bästa mamma och mormor. Alla hade besökt parken tidigare men det var premiär för min del. Måste säga att jag blev positivt överraskad men jag kan hålla med om att det var ganska långa sträckor att gå för de små. Tur att det fanns skrindor att hyra.

Favoriten var nog Bamses värld. En underbar liten egen värld med alltifrån åkattraktioner, matställen, teater och  lekplatser. Det blev dock en hel del köande här, precis som i övriga parken  ,vilket kanske inte är det roligaste men barnen väntande tålmodigt. 

Bamses värld bamses värld

Det andra jag verkligen gillade med Kolmården var alla olika djur. Här fanns ju verkligen allt! De busigaste var helt klart de söta små björnungarna.

björnmamma och barngiraffer kolmården

Och Delfinshowen da?! Den hade jag bara hört så mycket gott om men att den skulle vara fin hade jag aldrig kunnat tro! Som den känsliga lilla mamma jag är kunde jag inte hålla tårarna borta när musiken från Lejenkungen spelades samtliga som delfinerna visade upp sina otroligt imponerande kunskaper. Alvin blev lite smått chockad när han såg att jag satt och grät men jag kunde verkligen inte hejda mig:)

Gällande maten så fanns det gott om alternativ för Adam. Vi hade dock tagit med matsäck eftersom mamma sagt att det fanns gott om plats att äta medhavd matsäck. Smidigt och prisvärt med tanke på att själva inträdet för en familj kostade en hel del. Men glass och annat köpte vi givetvis på plats och här fanns det massor att välja. Stort plus för de glutenfria strutarna i varje glasskiosk och kunnig personal som frågade hur "noga" de skulle vara. Med ex handskar, nytt vatten etc. Imponerande!

Efter vår långa och extremt varma dag var det riktigt skönt att slippa sätta sig i bilen och åka ända hem. Mamma hade nämligen bokat in oss på Scandic i Norrköping. Ett fräscht och stort hotell som verkligen rekommenderas om man ska besöka Kolmården. Väldigt prisvärt! Stort plus i kanten fick de dessutom av killarna eftersom de dels fick träffa maskoten Sigge men även bada i deras pool. Alla nöjda och glada!


7

Halva reapriset

Kvällens tips!

  Skynda att fynda här med rabattkoden 325822.


1

Glutenfri nutellabrownie

Onsdag, ledig och strax fylls huset med besök. Precis som jag gillar ha det. Passar därför på att slänga ihop en av killarnas favoriter. Glutenfri nutellabrownie, så otroligt enkel att göra och såå god!

 Återigen hittade jag orginalreceptet hos Lindas Bakskola men gjorde om det så att det blev glutenfritt.

nutella brownie nära nutella brownie närbild nutella brownie

Glutenfri nutellabrownie

375 g Nutella 2 ägg 1 nypa salt 1 dl glutenfritt vetemjöl (jag använde mig av Leilas blåa)

Garnering florsocker 2–3 msk Nutella

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–22 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över. Servera som den är eller varför inte en klick grädde och någon syrlig frukt, som i mitt fall, passionsfrukt. Mums!


1

Odd molly regnkappa och stövlar

Det enda det har snackats om denna sommar är ju vädret. Okej, jag erkänner att jag är skyldig jag med. Men lite tråkigt är det ju att börja jobba nu och knappt ha fått känna lite värme. Men men, inget man kan göra något åt( om man inte bokar in en utlandsresa förstås) så därför blev jag så glad när jag kikade igenom Odd Mollys nyheter. Så snygg regnkappa och stövlar. Även ett helt underbart paraply! Tyvärr är priserna inte helt plånboksvänliga så jag har avvaktat lite med ett inköp tills jag sett de i verkligheten.

    

Nä är det faktiskt dags att hoppa på cykeln och åka och jobba. Smygstartar lite denna vecka. Känns helt ok faktiskt, det enda som tar emot är jag hellre vill krypa tillbaka ner i sängen där tre underbara killar ligger och sover sött.


5

Finaste termosen och fotboll

Under semestern hade jag turen att vinna en väldigt fin vinst hos bloggen  Finaste mattan. En kopparfärgad termos från Vinga of Sweden. Så otroligt fin och jag ser verkligen framemot att duka fram till fika med denna nya skönhet. 

  [ bild lånad av Finaste Mattan]

Nu är det dags att duka upp till frukost. Killarna sover forfarande, blev lite senare till sängs igår. Var nämligen iväg på fotbollsmatch mellan AIK-Elfsborg. Inget jag själv hade kommit på men har man en fotbollsintresserad familj är det bara att ställa upp. Men lite kul var det, dels för att det gick bra för AIK( som de hejar på här hemma) men även för att se glädjen hos killarna. Känns som att det kommer bli en del fotbollsmatcher framöver med tanke på att det var premiär för Adam och han upprepade sig flera gånger på vägen hem:

- Det var suuuperkul!


5