100 träningspass till nyår

Idag startade jag igång en utmaning. Jag tänkte nämligen utmana mig själv och träna 100 träningspass fram till nyår. Med andra ord har jag exakt fem månader på mig.

Ett träningspass ( för mig) kan se olika ut, alltifrån en PW på 30 min till ett långt svettig spinningpass. Det viktigaste är att jag rör på mig och blir ansträngd.

Startade idag med en joggingtur på 6km. Inte den snabbaste eller bästa rundan kanske med tanke på att det var mitt på dagen, och varmt. Men. Jag sprang. Det var det som var det viktigaste idag.

Nu är jag igång och jag ska göra allt för att klara denna utmaning. Vore skoj att höra om ni också har någon utmaning. Eller något tips på träningsformer som man kan göra hemma eller så.

Personlig doppresent

En av mina närmsta vänner har precis döpt sin son och jag tänkte visa vad vi gav i present. Jag får nämligen den frågan lite då och då. Nämligen vad man som förälder uppskattar som födelse eller dop-present.

Precis som hans storebror fick han en pall av oss. Men inte vilken pall som helst utan en personlig pall med sitt namn på.

Väldigt enkelt, användbart och framförallt personligt. Pallen kommer förhoppningsvis finnas med i många år framöver. Inget som barnen växer ur eller som går sönder lätt.

Så med andra ord en, enligt mig i allfall,  passande födelse eller dop-present( men alla är vi olika).

colin

Jag köpte en pall från Ikea ( denna gång fuskade jag och köpte färdigmålande varianten eftersom jag ville ha en svart) och herregud vad svor när jag skulle montera ihop den, minns att det var samma sak förra gången också. Jag måste bli bättre på att läsa beskrivningen...

Färg, lack och bokstäver köpte jag hos Panduro och sen var det "bara" att mäta, måla och lacka.

Pallen är inte direkt lätt att slå in, så denna gång fick det bli en stor rosett på den bara när den levererades.


3

Lax med parmesanströssel

Såhär i sommarvärmen är man oftast inte sugen på någon mastig middag så jag tänkte passa på att tipsa om en favorit från förra året.

Enkel men så god!

 

Receptet hittade jag förra året i Elle mat&vin.

Lax med parmesanströssel 

4 pers 4 laxfiléer 100g brödsmulor, ströbröd eller panko 2 dl hackad basilika 4 msk riven parmesan 2 msk olivolja flingsalt och svartpeppar

Värm ugnen till 225 grader. Blanda brödsmulor, basilika, parmesan, olivolja, salt och peppar. Vänd laxen i bröd- och ostmixen så att fisken är räckt runt om. Strö över lite extra på toppen. Baka i ugnen i ca 10 minuter och servera med en stor grönsallad. 

Funkar även att servera med färskpotatis och en kall sås ( lite créme fraîche och Sweet chilisås). 

Går givetvis bra att byta ut mot glutenfritt ströbröd!


2

Grilltips

Dagens tips!

Var man än går nu på sommaren ( lite överdrivet kanske men det känns som det)  känner man igen en bekant doft. Doften av grill. Dag som kväll. 

Och jag älskar't!

Vi tillhör dock den skaran som grillar året om men visst blir det fler tillfällen på sommaren. 

Tänkte därför tipsa om en smart grej som vi lärde oss förra året. 

Allt som behövs göras är att gnugga en potatis över gallret och vips så slipper man irriteras över att saker ( som ex fisk eller halloumi) fastnar på grillen.

I potatisen finns det en naturlig stärkelse som hjälper till att ”tvätta” gallret när grillen är varm.

Ett annat tips är gör aldrig ren grillen direkt efter grillning. Vänta i stället till nästa gång och lägg på gallret när grillen är riktigt varm så smutsen får brännas sönder. Sedan är det bara att skrapa rent gallret med en stålborste.


1

Toastbags till bra pris

Dagens tips!

Har tidigare tipsat om toastbags här på bloggen men nu såg jag att Coolstuff har kampanj på sina påsar för endast 39kr, direktlänk här.

Bilder lånade av Coolstuff.

Påsarna är kanon att ha med på resande fot nu i sommar( glutenfritt bröd blir oftast lite godare om det är rostas först, om det inte är nybakat förstås) men påsarna funkar även kanon till det som de egentligen är till för: att göra toast. Min som är överlycklig över att också få toast nu!

Inlägget innehåller adlinks.

4