Äventyrsbad och härliga Uppsala

I lördagspromenad hade vi bokat in en familjedag. Barnen, eller snare Alvin, bestämde genast att vi skulle åka och bada. Det hör inte vanligheterna om man säger så. Jag har fobi för badhus. Bara blotta tanken av allt håret i duscharna, barn som kanske kissat i poolen och eventuella risker att få vårtor mm får mig att må illa och känna avsky inför ett besök. Men som med många andra fobier så måste man övervinna dem, framför allt för barnen skull.

Vi tog därför vårt pick och pack och begav oss till äventyrsbadet Fyrishov, Jag blev positivt överraskad. Det var fräscht, lagom stort för oss och varm i vattnet. Trots att vi fick spendera de första 30 minuterna med att övertala och påminna våra små "försiktiga små söner" att de faktiskt gillar att åka i vattenrutschkakor( vi fick en del blickar när vi tog med oss oroliga barn uppför trappan till rutschkanorna) så blev det ett väldigt lyckat besök. Vi visste ju att de skulle komma ner med stora leenden och vilja åka om och om igen. Det var exakt samma i somras. De behöver bara en liten boost ibland. Men det är en balansgång, jag skulle ju aldrig tvinga dem till något som de är rädda för men vill samtidigt vill jag visa för dem att de faktiskt vågar. Lyckan efteråt är alltid oslagbar.

Efter det roliga besöket på äventyrsbadet passade vi på att njuta lite av Uppsala. Vilken mysig stad! Att vädret var på topp gjorde nog upplevelsen ännu bättre. Att kunna svalka sig med en glass vid ån i mitten av September. Lovely!

IMG_0178.JPG