Fyndläge

Dagens tips!

Midseason-sale pågår just nu hos Country-Dreams! Här finns mängder av grymma märken som ex Busnel,Hunter,Odd Molly och By Malene Birger så passa på att fynda lite märkesprodukter till bra priser.

Själv klickade jag bla hem ett nytt By Malene Birger mobilskal för endast 90kr, direktlänk här.

Happy shopping!

(Innehåller adlinks)


0

Halloween och glutenfria hönökakor

Idag vaknade vi inte upp till vilken vanlig måndag som helst. Utan en ledig måndag! Det hör inte till vanligheten men eftersom det är höstlov i skolan passade jag på att ta ledig idag. Alltid skönt med en mjukstart på veckan.

Och dessutom så är det ju självaste Halloween idag också. Så fort det börjar mörkna ska barnen ge sig ut på lite Bus eller Godis-jakt!

pumpa

Men först ska vi faktiskt äta en liten smörgås. Jag slängde nämligen ihop en två plåtar med glutenfria hönökakor imorse innan vi åkte in till stan för lite äventyr!

Vet inte hur många gånger jag har bakat dessa nu men jag blir lika nöjd varje gång. Så otroligt saftiga och goda. Denna gång gjorde jag bröden något större och plattare. Så att det var lättare att dela de i lagom stora bitar. Blev perfekt! Om ni har missat det så kommer originalreceptet härifrån.

Glutenfri hönökaka glutenfria hönökakor

Glutenfria hönökakor

25 g jäst 3 dl mjölk 1 dl vatten 1/2 dl rapsolja 1/2 dl ljus sirap 2 tsk fiberhusk 1/2 tsk salt 2 dl havregryn (ren havre) 1 tsk bakpulver 6 1/2 dl glutenfri mjölmix, (jag använde 4 1/2 dl Semper Mix med fiber och 2 dl av Lailas Blå) Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning Smält smör eller olja till pensling ( jag använde Milda kockens val)

Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och rör ut jästen med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, olja, sirap, fiberhusk, salt och havregryn. Låt svälla i ca 10 minuter. Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Häll ut den lite lösa degen på mjölat bakbord. Arbeta in mjölmix tills degen blir smidig och lättarbetad( rätt kladdigt så ett tips är att ha lite olja på händerna)Dela degen i 6( jag gjorde fyra denna gång) bitar och forma till bollar. Kavla ut till stora kakor, ca 1/2 cm tjocka. Flytta över till plåtar. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bröden med smält smör eller olja. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Dela varje kaka på mitten i två halvmånar.


1

Reafynd till pappa

Dagens tips!

Den 13:e november är det Fars dag så här kommer lite tips på reafynd till papporna!

Inlägget innehåller affiliatelänkar

1. Regnjacka HÄR / 2. Handskar HÄR / 3. Jumper HÄR / 4. Hörlurar HÄR / 5. Tröja HÄR / 6. Korthållare HÄR / 7. Boots HÄR / 8. Skjorta HÄR / 9. Halsduk HÄR / 10. Kalsonger HÄR / 11. Skärp HÄR

Happy shopping!


1

Falsk fläskfilé- en perfekt söndagsmiddag!

Här kommer ett riktigt gott och enkelt recept inför kommande söndagsmiddag. Vi har gjort denna måltid flera gånger och det blir alltid en succé!

Med tanken på att maten alltid försvinner i ett nafs lånade jag alla bilder av Jenny som även är den som har kommit på receptet.

falsk fläskfilé

Falsk fläskfilé 600 gram blandfärs( jag använde mig av nötfärs) 2 msk med aromat ( eller annan valfri kryddning)

Till såsen: 2 dl grädde 2 dl creme fraiche 2 msk oxfond 1 msk kinesisk soya salt och peppar

Serveras med kokt potatis ( sist hade vi hasselbackspotatis till för att lyxa till det lite)

Blanda och rulla ut på plastfolie till en file, frys in i cirka två timmar. Ställ ugnen på 175 grader. Ta sedan fram filen och skär i skivor, smör stek dem  klara i en pannan och lägg i en ugnssäkerform.

Köttet ser nästan till och med ut som fläskfile när man steker det. 

Värm upp alla ingredienser till såsen i samma panna som du stekte köttbitarna. Och låt sjuda upp i ett par minuter. Häll såsen över köttbitarna och ställ in i ugnen, i cirka 10 minuter en kvart.Servera sedan med en god sallad, kokt potatis och strössla över lite röda lingon.


0

Höstmys på Siggesta gård

Igår ville vi passa på att njuta av det fina höstvädret så vi åkte ut till mysiga Siggesta Gård på Värmdö.

Jag har varit sugen på att åka dit hela sommaren men det passade faktiskt lika bra att åka dit nu på hösten tycker jag. Men visst, det kanske är ännu mysigare på sommaren när allt ( alla små glassbutiker och caféer också) är öppet.

Med tanke på att vi hade glömt Alvins jacka ( så han fick låna min) hann vi "bara" med en aktivitet, skogshinderbanan, men det var inte fy skam. En riktigt fin och bra hinderbana som passar såväl stora som små. Rekommenderas absolut!

Nästa gång har vi lovat killarna att det ska bli fotbollsgolf och äventyrsgolf också! För som sagt, vi kommer garanterat att åka tillbaka till mysiga Siggesta gård!

Siggesta gård hinderbana

Som en mysig avslutning på besöket åt vi en god lunch tillsammans inne i den mysiga loungedelen. Barnen åt av pannkaksbuffé ( fanns glutenfri!) och vi åt en matig smörgås.

En bättre höstdag med familjen helt enkelt!


0