Fountain

140617 035

Vem vill inte hämma hudens åldringsprocess och ge huden mer elasticitet och lyster? Det vill i alla fall jag och jag har faktiskt börjat dricka en tesked om dagen av detta kosttillskott. Fountain the Beauty Molecule blev det bäst säljande kosttillskottet på Boots i Storbritannien och dessutom det bäst säljande varumärket inom alla kategorier på boots.co.uk.

Min erfarenhet efter snart två veckor( med några små bortglömda dagar):  Jag märker inte så stor skillnad men något är det. Kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad ännu men jag upplever att min hy känns fräschare. Smaken är helt ok. Först är den väldigt god men sen kommer det en lite bismak men den går över väldigt fort. Inte som någon annan hälsodryck jag drack för många år sedan där jag i princips kräktes efter varje klunk:)

Ett litet tips är att detta kosttillskott kan köpas på nylanserade Sheroshop med 20% rabatt! Ange kampanjkoden BEAUTY i kassan.


2

Glutenfria chockladmuffins med daimgrädde

Efterrätten som jag var så sugen på att göra till gårdagens middag blev en katastrof! Det skulle ha varit en frusen key lime paj men eftersom att den fick stå och vänta på straffarna( detta j*äkla fotbolls VM) så blev det bara en enda stor soppa. Jag hade aldrig trott att den skulle smälta så fort men tydligen. Surt och tråkig när jag hade förberett hela förmiddagen inför detta och sen blev det bara pannkaka av alltihopa. Våra kära gäster var i alla fall snälla och höll en god min och sa att smakerna var ju goda:) Jag tror också att den kan vara väldigt god och ska ge den ett försök till men då äta upp den direkt när den kommer ut från frysen.

Något annat som i alla fall blev lyckat igår var mina glutenfria chokladmuffins med daimgrädde! Jag hade ingen Philadelphiaost hemma så jag fick ta det som fanns i kylen och det blev ju riktigt bra. Smaksättningen på grädden får ju att variera hur mycket som helst men jag vill att den skulle passa till chokladmuffinsen samt att det skulle vara glutenfritt så då blev Daim mitt val.

140629 039

140629 041

140629 048

Till ca 8 lagomstora muffins. Grunderna till receptet kommer härifrån.

 ägg

2 dl strösocker

2 msk kakao

3 dl glutenfri mjölmix

1 1/2 tsk bakpulver

1/3 tsk salt

100 g smör

1 dl mjölk

Daimgrädde

1 1/2 dl Grädde

1 Daim, ca 50gram

Börja med att göra daimgrädden först eftersom att den är bäst när den har fått stå en stund. Hacka daimen i mindre bitar och värm den sedan tillsammans med grädden i en kastrull. Det ska absolut inte kocka utan låt den smälta på svag värme en längre stund istället. Kyl sedan ner och vispa grädden till ett hårt skum strax innan servering.

Sätt ugnen på 200 grader.  Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut då smeten blir ganska lös. Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig. Rör ihop kakaon med mjölmixen, bakpulvret och saltet i en annan skål.  Smält smöret i en skål i mikron. Häll smält smör, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Rör om tills det är en slät smet utan klumpar. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem till mer än hälften finns det risk att muffinsen rinner över. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter. Känn efter med en potatissticka om de är färdiga. Jag tycker att de är färdiga när den är lite kladdig men inte degig.

Dekorera med daimgrädden.

       

0

Underbara butiken Langes

Service när den är som allra bäst får man när man handlar hos Langes. Jennie och hennes kollegor gör verkligen ett fantastiskt jobb. Jag har själv aldrig besökt butiken eftersom att den ligger alldeles för långt bort men jag har handlat där många gånger ändå. Jag minns första gången och det var när Jennie hjälpte mig att få tag i min underbara bröllopsväska.

Langes har många finfina märken men min favorit är helt klart EsterElenora och Rosemunde. De har ett stort utbud och bra priser. Här är min senaste beställning som kom hem i veckan.

20140626-174135-63695292.jpg

De har dessutom REA just nu så denna underbara kofta var på halva priset nu så då kunde jag inte motstå, har spanat in den så länge.

De har en liten webbshop men det bästa är att ringa till butiken direkt och fråga om det är något som man är ute efter.

 

1

Ungsrostad färskpotatis

Fredag och snart dags för helg. Underbart! Vi har förmånen att både få bli bortbjudna och bjudna på middag denna helg så jag ser verkligen framemot helgen lite extra. Jag har bestämt menyn för det vi ska bjuda på och jag ska prova en ny efterätt som jag har varit sugen på att testa så länge. Ska bli spännande att se om den är lika god som den låter.

Ett tips till alla som inte vet vad ni ska äta i helgen. Prova att ungsrosta färskpotatis. Så otroligt enkelt men så gott. Funkar till allt(nästan). Jag har gjort det både till bjudningar och till vardags. Mums!

140624 011

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatis alternativt skala slarvigt. Dela på de större potatisarna( jag tycker nästan att det är godast när de är delade för då blir det en krispigare yta). Pensla potatisarna med olivolja och strö ( ganska rikligt) med flingsalt över potatisarna. Placera de ganska högt i ugnen så att de får en fin färg och låt de stå inne ca 40 minuter eller tills dess att de känns mjuka. Jag brukar även vända lite på potatisen efter halva tiden och pensla på ytterligare med olja vid behov.

Prova! Så gott!


0

Jofama by Kenza

Äntligen har jag hittat en skinnjacka. Jag har letat i flera år faktiskt men aldrig hittat någon som känns helt rätt. Men äntligen! Nu äger jag en som känns riktigt bra. Skinnjacka är ju en riktig klassiker som alltid funkar. Jag ville därför satsa på en äkta. Som håller år ut och år in.

140617 005

140617 006

140617 025

Köpte den här. Känns alltid bättre att kunna fynda lite också;)

Det känns lite sjukt att behöva ha skinnjacka mitt i sommaren men herregud så kallt det är. Jag är riktigt nöjd faktiskt( än så länge) att jag valde en sen semester i år. Håller tummarna för att värmen kommer snart.


0