Laxnuggets med god fisksås

Lax är något som alltid funkar här hemma. Oftast blir det laxfilé med sås och ris men i måndags gjorde jag en annan variant som jag nästan hade glömt bort; laxnuggets!


Så gott och uppskattat, hos såväl stora som små.



Receptet kommer från Jenny.


Min favorit när det kommer till fisksås är garanterat denna men gurkdressingen nedan är väldigt god den med.


Laxnuggets med god fisksås


4 bitar lax
2 ägg
2 dl ströbröd ( i vårt fall glutenfritt)
sesamfrön
1 tsk flingsalt
smör


Gurkdressing
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk bostongurka
4 msk finhackad färsk gurka
salt & citronpeppar



Rör ihop dressingen och ställ kallt. Skär laxen i lagom stora bitar, lättast när den är halvtinad. Vispa upp äggen och stjälp upp på en tallrik, och fyll en annan tallrik med ströbröd, salt och lite sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med smör, och doppa laxbitarna i de uppvispade äggen och sedan i ströbröden & rätt ner i pannan. Stek några minuter under omrörning, tills laxen är klar.


Servera sedan med pressad potatis ( eller ris).


0

Ernst och doftfria liljor

 Så var den fullspäckade helgen redan över och nu har dessutom snart måndagen passerat också. Men först ska jag kolla på Ett jobb för Berg ( älskar Carina Berg!)! Har ni inte sett det? Gör't!

 Måste även passa på att visa mina fina liljor som jag köpte i helgen. Jag älskar liljor men jag klarar inte av doften! Så gissa om jag blev överlycklig när jag hittade helt doftfria liljor i blomsterbutiken?!

Liljorna passade dessutom väldigt bra i min nya Ernst-vas! Vasen finns bla att köpa här (annonslänk) för endast 239kr ink frakt.


0

Nu tar vi helg...

Inlägget presenteras i samarbete med Ur&Penn och innehåller annonslänkar

Så var det fredag igen. Helgen är fullspäckad med roliga aktiviter som hela familjen ser framemot. Vi startar redan ikväll med första fotbollsmatchen för denna säsong. Jag ser framemot matcherna lika mycket som sonen. Älskar't!

Måste passa på att återigen visa en av mina nya klockor. Tokgillar verkligen denna i "guld". Passar till det mesta och för första gången på länge får jag äntligen användning av mina guldsmycken som mest legat i smyckeslådan annars.

 Regal Damklocka 298kr (tidigare 498kr) 

Hoppas att ni får en trevlig helg!


0

Treveckorssallad

Vardagen är igång och så även ekorrhjulet med jobb, middag och träning. Att kunna förbereda så mycket som möjligt dessa dagar är alltid ett plus.

I söndags passade jag därför på att göra i ordning en treveckorssallad. Salladen ska, som namnet avslöjar, kunna hålla i upp till tre veckor i kylen. Men med tanke på att den är så pass god, kommer den inte hålla mer än några dagar här hemma!

Jag använde mig av Zeinas recept. Personligen tycker jag egentligen inte att socker bör vara en ingrediens i en sallad så jag tog bara en liten gnutta.

Denna måste ni testa, så smidigt att kunna ha salladen färdig i kylen.

Treveckorssallad

800g vitkål 800 g morötter En halv purjolök eller en rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika Dressing: 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl socker (du kan minska mängden eller utesluta helt om du vill mindre sötma) 0,5 dl rapsolja 0,5 dl olivolja 1 msk salladskrydda Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.


0

Dagens shoppingtips

Inlägget presenteras i samarbete med Ur&Pennoch innehåller annonslänkar

Att kunna byta klocka efter humör och klädval är alltid lite extra roligt. Personligen så tycker jag att klockor är mer som ett smycke. Att den faktiskt anger tid, och i vissa fall även datum, är bara en bonus.

I veckan klickade jag hem två nya klockor som jag ser framemot att använda. Två klassiker som passar det mesta.

Black Oak Pagoda 598kr (tidigare 798kr)Regal Damklocka 298kr (tidigare 498kr) 

Just nu pågår dessutom en bra kampanj: få en smyckespåse fylld med bijouterier vid köp över 299kr! Och det är dessutom fri frakt vid köp över 499kr.

Happy shopping!


0