Tränar med barnen och löparkacka till pangpris

Fredag och snart är första semesterveckan är snart förbi. Helt galet att tiden går så fort men vi har faktiskt hunnit med en hel del så det känns ändå helt ok.

En sak som vi faktiskt hunnit med flera gånger är att träna tillsammans. Killarna cyklar och jag springer. Jag har fått muta med en lekpark som belöning för att få springa lite längre sträckor. Så på våra två träningspass denna vecka är vi uppe i över 1,5 mil nu. Otroligt skönt. Hoppas på att få till ett pass till innan veckans slut.

Det gäller att passa på när inte solen gassar som allra mest.

Och på tal om träning. Såg att XXL har en grym kampanj på en snygg löparjacka från Salming (annonslänk), 199kr istället för 799kr!

Att träna i snygga och bekväma träningskläder för det hela mycket roligare!

Gäller bara på XXL.se men det går att hämta beställningen kostnadsfritt i butik om man vill slippa frakten.


0

Det som inte fick hända...

Förra veckan fick jag samtalet som jag fruktade för att få. Båda sönerna var, för första gången, iväg på fotbollsskola. Och med tanke på att killarna är rätt små så var det såklart lite nervöst att lämna bort killarna till "främlingar" så pass många timmar om dagen.

Jag hade mailat X-antal gånger fram och tillbaka med de ansvariga och försäkrat mig om att de skulle ha koll på Adams glutenintolerans. Jag förklarade hur pass dålig han bli och att det gäller att vara noga. Och hur viktigt det är att någon följer med honom och ser till att han får i sig rätt mat med tanke på att han inte kan läsa själv.

Jag kände mig som en riktig hönsmamma som mailade och frågade/påpekade allt väldigt noga.

Trots detta så skedde alltså det som inte fick ske.

Jag fick ett samtal ( dag två) , ett par timmar efter lunch, att Adam stod och kräktes.

Jag kokade av ilska och blev inte särskilt trevlig i telefonen ( har bett om ursäkt för det såklart!) och som tur var arbetade jag 5 minuter från fotbollsplanen så jag kunde vara på plats snabbt. Likaså min man. Vi var ju tvungna att vara två för att få hem honom.

Det hade blivit en miss mellan köket och fotbollsskolan. Det hade inte beställts någon glutenfri mat alls. En miss som verkligen inte får uppstå! Och Adam blev den som blev lidande i detta fall.

Som tur var har både köket och fotbollsskolan tagit på sig sitt fulla ansvar och verkligen tagit detta på allvar. Vi har fått kompensationer och de har gjort en utredning om hur detta kunde ske och ska göra allt för att det inte ska ske igen. Så vi är inte alls arga på de ansvariga längre. De har verkligen tagit sitt ansvar.

Men det är klart att vi alla blev besvikna. Men jag är otroligt stolt och glad över att Adam vågade ta sig ner och fortsätta resterande dagar på fotbollsskolan. Vi ville inte att han skulle bli rädd och inte våga hitta på liknande äventyr igen, för han älskade det!

Så mitt tips till er som var barn med celiaki eller någon annan allergi.

Ring alltid till köket alt. leverantören av maten direkt. Låt inte någon mellanhand ha ansvaret över att det serveras rätt mat. 

Tyvärr är det ju så när man har sjukdomen celiaki eller någon annan form av allergi, att man alltid måste ligga steget före. Man måste alltid fråga efter innehållet på allt, ha med sig eget ( om det inte skulle finnas alternativ) och planera lite mer.

Jag försöker dock göra det lite i smyg, så att Adam inte ska märka så mycket. Han blir så ledsen när han får höra att det är något som inte han kan äta. Så då vill jag hellre kunna berätta vad han kan äta istället.

Han kommer lära sig den hårda vägen ändå tillslut med tanke på att han kommer leva med denna sjukdom resten av sitt liv. Så kan jag "curla" honom nu när han är liten så gör jag gärna det. Han har ändå stenkoll på att han är glutenintolerant, så han vet mycket väl om att han måste fråga om allt själv när jag ( eller maken) inte är med...


0

Glutenfria kanelbullekakor

Första dagarna på semestern bjuder inte direkt på det bästa vädret så idag passar vi på att baka lite. Då har vi lite godsaker att ta med oss ut på stranden när ( eller rättare sagt om) vädret blir lite bättre.

Receptet hittade jag hos Söta Saker men jag gjorde kakorna glutenfria samt bytte ut hälften av rörsockret till farinsocker. Blev verkligen hur bra som helst.

Dessa måste ni bara testa! Lite sega och härliga i mitten men spröda runt kanterna. Går dessutom utmärkt att frysa.

Denna gång testade jag även att forma hälften som runda kakor och hälften som lite mindre snittkakor. Perfekt om man inte vill ha en så stor kaka.

Spröda kanelbullekakor- glutenfria

100 g rumsvarmt smör 1 dl rörströsocker 1 dl farinsocker 1 tsk kanel 1 ägg 3 ½ dl Finax Röda mjölmix 1 ½ tsk bikarbonat en liten nypa salt pärlsocker till garnering

Rör ihop smör, socker och kanel till en fluffig smet. Använda gärna en matberedare. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och rör ner i smeten. Rulla bollar (som små chokladbollar ungefär) och ställ ut på plåtar med bakplåtspapper. Tycker man att det klibbar för mycket kan man ha lite mjöl på händerna. Tänk på att ha lite avstånd mellan bollarna, eftersom kakorna gärna flyter ut! Strö lite pärlsocker över varje kaka. Grädda i 175 graders värme i 10 minuter. Häll ev på lite extra pärlsocker direkt efter att kakorna kommer ut från ugnen.

Vill man hellre göra snittar formar man degen till avlånga, ganska smala ( ca 2 cm hög och 3-4 cm bred) korvar. Tänk även här på att ha avstånd mellan korvarna. Två korvar per plåt blir bra. Platta till korvarna något och strö över pärlsocker. Grädda i 175 graders värme i ca 10-12 minuter. Häll ev på lite extra pärlsocker direkt efter att kakorna kommer ut från ugnen. Dela eventuellt på kakorna om de är för stora ( det gjorde jag) när de fortfarande är mjuka.


0

Dagens shoppingtips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Dagens shoppingtips!

Visste ni att man kan handla online hos Kicks.se?

Just nu pågår dessutom en grym rea på mängder av kända varumärken.

Som ex Lancome. Finns ingen bättre mascara än denna.

Den ger volym, håller länge och smular inget alls!

Såg även att de har en kampanj just nu där man får 15% på allt om man är eller blir medlem.

Happy shopping!


0

Midsommar 2017

Så var midsommarhelgen 2017 över. Men det blev en väldigt trevlig och lyckad sådan så vi ser tillbaka på helgen med ett leende på läpparna.

Traditionsenligt firande med sillunch, hembakad jordgubbstårta och grill på kvällen. Och så lite 5-kamp, dans runt midsommarstången, bad för de modigaste ( det var ynka 14 grader i vattnet!!) och lite fiske på bryggan i solnedgången.

  

 Nu är det dags att ta tag i denna måndag. Men det är ju faktiskt inte vilken måndag som helst för att det är ju min första lediga semesterdag! Så det är helt ok att tempot är något lägre än det brukar på måndagar.

Så otroligt skönt.


0