Glutenfri kanelbullekladdkaka

I helgen vankas det kalas här hemma. För mig och Adam. Middagen är redan bestämd men nu pågår planeringen inför desserten. Med tanke på att det faktiskt är kanelbullensdag nästa vecka funderar jag på om vi ska göra en kanelbullekladdkaka.

Gillar att kakan ser ut som en stor kanelbulle! Och så är den ju väldigt god också.

Recepet är en kombo av recepten härifrån: kanelbullekladdkaka och  Fixa Själv.

 

Kanelbullekladdkaka- Glutenfri

Smet: 150 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 1 krm kardemumma (gärna stött men annars malen) 2 ½ dl Finax finmix

Fyllning: 25 g smör 2 msk strösocker 2 msk kanel

Garnering: pärlsocker – till garnering ( inte fullt så mycket som på bilden för det blev lite för sött)

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet. Häll smeten i en springform, ca 22–23 cm. Smält smöret till fyllningen. Blanda till fyllningen av smält smör, socker och kanel. Häll fyllningen i en cirkelform över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulleStrö över pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Överraskad och tacksam

Så har man fyllt 32 år.

Tack vara min kära man, och hans familj, blev det ett födelsedagsfirande som jag sent kommer glömma.

Spa, middag och hotellövernattning tillsammans med maken. Att det dessutom var från en söndag till måndag gjorde det hela ännu lyxigare. Och bara en sådan sak som att kunna strosa omkring på Djurgården, en måndagsförmiddag när solen skiner och höstfärgerna visar sig från sina bästa sida. Magiskt!

Jag älskar överraskningar och är så otroligt tacksam över att jag fick spendera ett härligt dygn tillsammans med min man.


0

Buzzning pågår: kaffe från L’OR Espresso

Via Buzzador har jag nu fått möjlighet att smaka på kaffe från L’OR Espresso! L’OR Espresso introducerar ett helt nytt sortiment av lyxiga aluminiumkapslar utformade för att passa Nespresso®*-maskiner.

Jag testade L’OR Espresso i varianterna Ristretto och Profondo.

Riktigt goda måste jag säga! Rekommenderas absolut.


0

Kalasgod kasslergratäng

Så börjar det snart närma sig middagsdags så jag tänkte passa på att tipsa om en väldigt enkel men god vardagsmat. Uppskattades av alla här hemma.

Receptet hittade jag här.

 

Kasslerpizza-gratäng

Till 4-5 personer behöver du: 500 gram  kassler Smör 1 / 2 finriven gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 3 dl grädde 3 dl creme fraiche 1 msk chilisås 1 tsk tomatpure 1 tsk torkad oregano 2 msk finhackad färsk basilika

Toppa med en valfri ost.

Servera med kokt ris , eller kanske en god pasta.

Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader, Strimla kasslern och lägg i en ugnssäker form. Hetta upp en kastrull med en klick smör, och fräs snabbt den rivna löken och pressade vitlöken. Vänd ner creme fraiche, grädde, oregano, tomatpure , chilisås och den finhackade basilikan och låt koka upp. Häll över den heta såsen över kasslern. Riv över ost och strö över yterligare lite oregano på toppen. Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills gratängen fått fin färg.

Servera sedan genast med god sallad & ris.


0

Två favoriter i en

Denna fina kruka får verkligen mig att tänka på min mormor. En riktigt klassiker som jag minns att jag gillade redan som liten. Så när jag fick frågan om jag vill ha den som stod hemma hos mina föräldrar blev jag överlycklig.

Tyvärr hamnade den lite skymundan, i ett hörnfönster med någon mindre rolig växt. Så i helgen tog jag äntligen tag i "problemet".

Och vips så kom krukan äntligen på sin rätta plats. I köksfönstret tillsammans med några andra favoriter; mina älskade elefantöron.

Så nöjd! Två favoriter i en.

Nu blir det soffläge framför Idol. Tycker att många av årets artister är så otroligt talangfulla (Christoffer får mig att få gåshud bara han öppnar munnen).

Det kommer nog bli en riktigt bra omgång i år!


1