Helt underbart

Vilken drömstart!

Strålande sol från morgon till kväll. Hyfsat vindstilla( inte på toppen dock) och ett par minusgrader.  Perfekt underlag i backen. Smarrig lunch i värmestugan. Glada barn som gjorde framsteg för varje åk.

 Kunde inte önskat en bättre start på denna semester.

    

Nu laddar vi om och ser framemot morgondagen.

❤️


4

Semester

S.E.M.E.S.T.E.R

Underbart! Nu ser jag framemot skidåkning, stughäng i den obligatoriska underställsoutfiten och maxat med familjemys!

  Lånade denna bild av gulliga av Angelica.

❤️❤️❤️


2

Glutenfria hallonmuffins

Något som också är ett "måste" när man åker till fjällen är ju lite fika. Så killarna fick välja vad som skulle med denna gång. Och valet föll på:

Glutenfria hallonmuffins

Glutenfria hallonmuffins

Orginalreceptet hittade här.

Grundrecept ljusa muffins, ca 12 normalstora 125 gr smör 2 dl socker 2 ägg 4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. Använder du sempers mix minska mängden bakpulver något) 2 tsk bakpulver 2 tsk vanliljsocker 1½ dl mjölk eller yoghurt Hallon

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. Blanda ner hallonen ( låt de gärna gå sönder lite). Klicka ut smeten i formar, grädda i 200* mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Större muffins behöver lite längre tid, mindre kortare tid.


12

Glutenfri lasagne och förberedelser

Förberedelserna är igång. Känns inte som jag gjort annat än att stå i köket och fixa idag. Men det är ju så skönt att ha allt klart när man väl är uppe i stugan. 

En tradition när vi åker till fjällen är att alltid äta lasagne när vi kommer upp. Älskar lasagne!

glutenfri lasagne glutenfri lasagne

Glutenfri Lasagne

Det är svårt att skriva ner exakt recept på lasagne för jag gör den alltid efter känsla. Ett tips är att gör köttförsåsen tidigare under dagen så att den sätter sig lite i smakerna. Ett annat tips är att jag brukar ha lika stora delar smör som mjöl i min béchamelsås. Sen häller jag på mjölk tills jag fått en lagom konsistens. Så receptet nedan är bara på ett ungefär:)

Köttfärssås Nötfärs 500g 1 gul lök 1 frp passerade tomater 2 msk kalvbuljong 1-2 vitlöksklyftor kryddor efter smak och tycke

ICAS glutenfria lasagneplattor( tycker att de är de godaste på marknaden)

 Béchamelsås ca 3 msk smör ca 3msk glutenfri mjölmix- Finax 6 dl mjölk ev. kryddor

Riven ost

Börja med köttfärssåsen. Stek löken och ta sedan upp den innan det är dags att bryna köttfärsen. När köttfärsen är genomfräst tillsäts passerade tomater, löken, buljong, kryddor och pressad vitlök. Låt allt stå och puttra i ca 20 min.

Gör sedan béchamelsåsen. Börja med att smälta smöret och snabbt tillsätta mjölmixen. Observera att det är viktigt att röra runt i kastrullen hela tiden. Tillsätt sedan mjölken till önskad konsistens och smaksätt sedan såsen efter eget smak och tyckte. Jag brukar använda mig av lite oregano och peppar.

Sätt ugnen på 225gr. Varva sedan såsen, lasagneplattor och köttfärssås i ca 3 lager. Toppa allt med lite riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna något innan servering. Servera tillsammans med en stor fräsch sallad.


1

Nutellaglass och en vinnare

Fredagar innebär ju även lite fredagsmys och förra veckan tipsade jag ju om en god glass med kolasmak men nu ska ni få tips om en annan favorit.  Nämligen nutellaglassen som jag har tipsat om här tidigare. Så god!

Nutellaglass Nutellaglass

Nutellaglass  Ca 1 liter

5 dl vispgrädde 400 g Nutella rostade hasselnötter Hallon

Häll grädden och Nutella i en bunke och vispa blandningen fluffig(inte för länge för då skär sig grädden) med en elvisp. Häll smeten i en form, täck över med plastfolie och ställ den i frysen i 4–6 timmar. Skopa upp i portionsglas, strö lite rostade hasselnötter och hallon och servera genast.

______________________________________________________________________

Nu är det även dags att presentera en vinnare i min tävling om ett set med kort från Made By C.

Vinnaren är:

Tuva Hjorthall

Stort grattis!

Kontakta mig på [email protected] så går vi vidare med alla uppgifter där,

Och till alla er som tyvärr inte vann får här ett litet tröstpris:

 Med koden "10procentrabatt" får ni 10% rabatt på alla kort till och med söndag!


6