Sockerkaka med strösselglasyr- glutenfri

För någon vecka sedan hade jag lite egentid med stora sonen och då passade vi på att baka lite. Han brukar aldrig föreslå något annat än sportaktiviteter, så jag blev lite smått förvånad. Men glad.

Han fick välja mellan några recept som jag tog fram och tillslut bestämde han sig för en sockerkaka med strösselglasyr. Den kommer nog inte hamna på listan över mina favoriter kanske men den var god och väldigt söt att titta på. Kombinationen av det söta strösslet och citronglasyren var riktigt bra.

Alvin gav dock kakan fem stjärnor av fem möjliga! 

Glutenfri sockerkaka Glutenfri sockerkaka Glutenfri sockerkaka

Glutenfri sockerkaka

3 ägg
2 dl strösocker
1 msk fiberhusk
3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Lailas blå)
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
20 ml olja
Glutenfritt ströbröd till formen
Glasyr 2 dl florsocker 1/2 msk citronsaft 1/2  msk vatten strössel
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaks form. Blanda samman mjölmixen, fiberhusk, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör om så att allt blandar sig. Smält smör, häll i mjölk och olja, värm tills det blir ljummet. Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölk och smörblandningen i äggsmeten (rör om försiktigt i ca 1 minut). Vänd ner mjöl blandningen, vänd ihop så att allt blandar sig. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
Vänta gärna en liten stund innan du vänder upp kakan. Gör glasyren under tiden som kakan svalnar. Blanda florsocker med vatten och saften från pressad citron och ringla sedan över den svala sockerkakan.
Dekorera med strössel.
Glutenfri sockerkaka
Sött och gott!

3

LOPPIevent Höststart 2016

I söndags var jag som sagt på LOPPIevent Höststart 2016.

28693289543_ef8b68cb91_z_Fotor_Collage

Ett litet bildcollage med lånade bilder från: Sandra Rogers Photograpy

Konferencier för dagen var inga mindre än Hugo och Cecilia Ehrling. Och precis som bilden avslöjar fick de en rätt "trasslig" start när Hugo fastnade med sin klocka i Cecilias klänning. Blev en charmig men rolig start på dagens event.

Sen var det dags för några av företagen/gästerna som var med på eventet att få presentera sin "produkt/tjänst" lite extra:

Pelle från KidsZoo berättade hur viktigt det är att få i barnen lite extra vitaminer. Framförallt D-vitaminern nu när hösten och mörkret kommer.

Trygg-Hansa var på plats för att tala om hur man gör om barnen sätter i halsen. Otroligt viktigt och lärorikt!

Träningsgurun Lofsan,som jag gillar skarpt, pratade om hur vanliga mammor skapar träningspepp i höst.

 IMG_0197

 Här är Lofsans 6 bästa tips för träningspepp i höst:

- Gör inte som alla andra och sätt mål och jaga inspiration utan att faktiskt ta en rejäl funderare på VARFÖR du vill träna/uppnå dina mål.

- Boka en träningsdate stående varje vecka.

- Ha ett träningspass i veckan som du gör för att du tycker att det är roligt, oavsett effektivitet.

-  Bestäm i förväg vad du ska belöna dig med när du har nått ditt första delmål.

 - Sätt ett mål med hur många pass du ska träna, ha hellre bonuspass än för många planerade från början.

-  Satsa på bra musik och snygga kläder som du känner dig bekväm i.

Riktigt bra tips!

Ola Lauritzon berättade om sin senaste kokbok och Gi-boxen.

Andra som var på plats för att ge massa inspiration var Tallinksilja, Viaplay,  CleanDrink, Matkomfort , Mathem , Emmaljunga mfl.

Men bäst av allt var nog modevisningen i samarbete med Ellos. Modellerna var inga mindre än Loppis egna toppbloggare, så grymma!

Och givetvis slutade det hela med att vi fick en tung goodiebag med oss hem.

29287822125_399bfbf527_z

Bild på goodiebagen är lånad av: Sandra Rogers Photograpy

Så.

Nu är jag mer än redo för hösten. Stort tack Loppi för ett par varma, härliga timmar i söndags!


0

En bit på vägen

För en månad sedan, nästan exakt, startade jag ju igång en utmaning. Den utmaningen innebär att jag ska försöka  röra mig mer regelbundet. Inte bara gå på ett "håll-käften-pass" en gång per vecka och vara nöjd med det. Utan att få in träningen på ett mer naturligt sett i vardagen.

Jag satte upp ett mål att jag skulle träna 100 träningspass fram till nyår. Ett träningspass, i min värld, kan variera en hel del. Allt från en PW på 30 min, till ett spinningpass. Men hemmaträning med hantlar, kettlebell eller dyligt räknas såklart också. Det viktiga är att jag ska göra något. Sen är det mitt samvete som får avgöra om det verkligen räknas som ett träningspass eller ej. Jag har ett schema uppe i klädkammaren där jag noterar allt jag gjort så man inte glömmer bort.

Och hittills har det gått riktigt bra! Visst har det mest blivit en hel del powerwalks men ändå. Jag har verklingen fått in träningen i vardagen, nu får jag faktiskt lite dåligt samvete om jag ex prioriterar ett tv-program istället för att gå ut och röra på mig. Det går ju faktiskt att göra båda två...

Så nu har jag gjort 20/100 träningspass. Precis enligt plan. Det svåra blir nog hösten när ev sjukbaciller kommer på besök. Eller när det börjar bli halt så man inte kan gå lika fort ute( livrädd att halka efter min lilla olycka för ett par år sedan). Men men. Det får jag ta tag i då.

Nu klappar jag mig själv på axeln och är stolt och nöjd över det som jag har presterat hittills.


1

Kyckling med currysås

Så var det måndag igen. Och vilken start sen då?!? Regnet fullkomligt vräker ner utanför fönstret och det är ett under att vi ens kom upp ur den varma mjuka sängen idag.

Tänkte tipsa om en god kycklingrätt som vi åt förra veckan. Killarna kan vara lite kinkiga när det gäller kyckling men denna fick höga betyg!

Kyckling med curry Kycklingfilé (eller kycklinginnerfilé) ca 1 tsk Curry 2 msk Chilisås 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 2 dl Crème Fraîche Salt/peppar

Strimla kycklingen till önskad storlek. Bryn kycklingen och tillsätt curryn när kycklingen fått färg. Blanda matlagningsgrädde och chilisås och häll ner över kycklingen. Låt koka upp. Häll sedan ner créme fraichen och puttra någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris ( och/eller keso som jag hade) och en god sallad till.


1

Fynd, kräftskiva och event

Sitter på tåget i skrivande stund och är på väg in till stan för lite roligheter, bla event med bästa Loppigänget.

Men måste erkänna att jag är lite trött efter gårdagen. Först var vi på kalasfirande och sen efterföljande kräftskiva ( vi kom dock så pass sent så det blev mest dryck och snacks för vår del) på vår gata. Lika trevligt som alltid, vi bor verkligen på världens bästa gata!

Och som vanligt hade vi tur med vädret. Till min stora glädje kunde jag ha på mig min nya klänning som jag fyndade nyligen hos Provrummet men fick såklart svida om till dunjacka och jeans framåt kvällskvisten...

Wooop wooop, nu är jag framme i stan. Bäst att lägga ner telefonen och strosa ner till Skeppsholmen.


3