Sockerkaka med strösselglasyr- glutenfri

För någon vecka sedan hade jag lite egentid med stora sonen och då passade vi på att baka lite. Han brukar aldrig föreslå något annat än sportaktiviteter, så jag blev lite smått förvånad. Men glad.

Han fick välja mellan några recept som jag tog fram och tillslut bestämde han sig för en sockerkaka med strösselglasyr. Den kommer nog inte hamna på listan över mina favoriter kanske men den var god och väldigt söt att titta på. Kombinationen av det söta strösslet och citronglasyren var riktigt bra.

Alvin gav dock kakan fem stjärnor av fem möjliga! 

Glutenfri sockerkaka Glutenfri sockerkaka Glutenfri sockerkaka

Glutenfri sockerkaka

3 ägg
2 dl strösocker
1 msk fiberhusk
3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Lailas blå)
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
20 ml olja
Glutenfritt ströbröd till formen
Glasyr 2 dl florsocker 1/2 msk citronsaft 1/2  msk vatten strössel
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaks form. Blanda samman mjölmixen, fiberhusk, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör om så att allt blandar sig. Smält smör, häll i mjölk och olja, värm tills det blir ljummet. Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölk och smörblandningen i äggsmeten (rör om försiktigt i ca 1 minut). Vänd ner mjöl blandningen, vänd ihop så att allt blandar sig. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
Vänta gärna en liten stund innan du vänder upp kakan. Gör glasyren under tiden som kakan svalnar. Blanda florsocker med vatten och saften från pressad citron och ringla sedan över den svala sockerkakan.
Dekorera med strössel.
Glutenfri sockerkaka
Sött och gott!