Glutenfria våfflor

Den 25:e mars är det en av mina favorit temadagar. Nämligen våffeldagen! Jag är barnsligt förtjust i just våfflor.

Är så glad för att jag har lyckades hitta ett bra recept på glutenfria våfflor (originalrecept från Finax). Som dessutom är väldigt enkla att göra också. Testa vettja!

Jag brukar även pudra över lite florsocker över för jag tycker att det är både fint och gott!

 
 
 

Frasiga våfflor- glutenfria

Ca 6 stora eller 8 små våfflor

100 g smör

5 dl mjölk

1 tsk bakpulver

240 g (4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix/ eller Sempers finmix

0,5 tsk salt

1 tsk socker

Smör till våffeljärnet

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC. Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan. Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter. Pensla järnet med smält smör och grädda smeten i våffeljärnet

 

Mums!

Längtar efter våren

Sponsrat inlägg och innehåller annonslänkar

Jag har tidigare tipsat om mitt nya skal från Ideal of Sweden men jag gör det igen för jag blir så otroligt glad vare gång jag tittar på det. 

 

Mitt nya mobilskal heter Floral Romance  och det får mig verkligen att längta ännu mer efter våren! Jag gillar verkligen vintern och all snö men nu skulle det inte skada om det började bli lite vår. 

Psst! Glöm inte att ange rabattkoden som ger er  20% rabatt ända tom 31 Mars.

Rabattkod: SE2018

Happy shopping! 

Glutenfritt bröd i långpanna

Ni som brukar läsa min blogg vet om att sonen älskar dessa frallor men för ett par veckor sedan provade jag att att baka ut frallorna i en långpanna istället. Det gick ju alldeles utmärkt det med. Skönt med ett moment mindre.
 
Adam föredrar lite mindre bröd så delade varje ruta på två och det blev perfekt storlek enligt Adam. 
 
 
 
 

Glutenfritt bröd i långpanna

50g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche)
1,5 msk fiberhusk En skvätt sirap ( jag tog ca 1 msk)
En nypa salt( ca  1 kryddmått)
ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös

Smält smöret och häll ner mjölken så att den också värms upp något. Blanda i fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Smula ner jästen i en matberedare. Häll på mjölkblandningen, sirap, kesella och salt. Blanda i mjölmixen och kör i matberedaren i ca 5 minuter. Smeten liknar en köttbullesmet ( den ska inte gå att kavla ut eller så).

Låt jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek. Kör några varv till med matberedaren. Häll ner brödet i formen ( jag använde en vanlig ugnsplåt men använde hela utan)  och forma brödet till önskad storlek, använd vattensköljda alt. oljade händer och brödet klibbar för mycket.  Jäs igen i ca 15 minuter.

Grädda i 10-15 minuter i 225 grader.

Låt svalna under bakduk.

Går utmärkt att frysa.

 

Nya posters till hemmet

Inlägget innehåller PR-utskick.
 
Som ni kanske ser så har utseendet ändrats lite på bloggen, jag har nämligen bytt till en ny plattform. Hör gärna av er om det är något som strular eller som ni saknar från den tidigare.
 
Jag har fått hem ett härligt PR-utskick från Nordic Corner som jag gärna vill visa er. 
Visst är de underbara?! Tänk att något så enkelt som att byta ut några posters kan lyfta upp ett helt rum. 
 
 
 
 
 
Nordic Corner har ett väldigt stort utbud av prisvärda posters så besök gärna deras hemsida och bli inspirerad.

Stort tack för detta härliga utskick Nordin Corner, det uppskattades verkligen!