Glutenfri kladdkaka med spökmaränger
Ja, det blir aldrig som man tänkt sig.
I torsdags blev jag med feber och kände mig allmänt risig så alla planer fick styras om. Så trist. Det enda positiva var ju faktiskt att pojkarna var hos farmor, så det fanns gott om tid att vila upp sig.
Med lite ipren i kroppen( inte helt frisk ännu) passade jag på ordna lite Halloweenfika lagom till att killarna skulle komma hem.
Väldigt uppskattat!
Glutenfri kladdkaka
100 g smör 2 dl strösocker 1 krm äkta vaniljpulver 2 stora ägg alt 3 små 2 dl Lailas blåa finmix 1/2 dl kakao 1 krm salt
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Vispa hastigt ihop socker, vaniljpulver och ägg luftigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
Spökmaränger
3 ägg (äggvitan) 0.5 msk citronsaft 1 dl strösocker 1 dl florsocker Svart pastafärg alt. smält choklad.
Värm ugnen till 100 grader. Vispa äggvitan till det börjar skumma, tillsätt lite socker i taget. Vispa tills marängsmeten är tjock och vit, du ska kunna hålla skålen uppochner. Häll försiktigt ner florsockret och citronsaften i marängsmeten och rör om lite lätt med en slickepott. Spritsa eller klicka ut spöken på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 45 minuter beroende på storlek. De är färdiga när de lossnar lätt från bakplåtspappret. Använd sedan en tandpetare för att göra ögon och munnar med svart pastafärg alt smält choklad.